Rob Duijm is tevens beheerder van camping De Striene.
Rob Duijm is tevens beheerder van camping De Striene.

Rob Duijm neemt voorlopig afscheid van de politiek

POORTVLIET - Rob Duijm heeft na tien jaar afscheid genomen van zijn taak als raadslid van de CDA. Hij werd tijdens de laatste raadsvergadering verrast met de zilveren Erepenning. Hij werd geroemd door zijn collega’s vanwege zijn integriteit en zijn goede omgang met collega’s.


Ergens verscholen in de prachtige polder van Poortvliet woont Rob Duijm naast camping De Striene waarvan het beheer bij hem en zijn vrouw ligt. Op het moment heeft hij het iets rustiger wat enigszins wel fijn is na alle drukke jaren

Aftreden

Eigenlijk zou Duijm op 12 maart al afscheid nemen maar omdat pas tijdens de raadsvergadering die avond het dossier de Spetter werd afgehandeld wilde Duijm de volgende raadsvergadering pas afscheid nemen. “Ik vond het erg belangrijk dat wij als CDA onze bedenkingen over het onderwerp nu in openbaarheid aan de orde konden brengen. Nu dit op tafel lag was het een mooi moment voor mij om af te treden”, vertelt Rob. De volgende raadsvergadering ging echter alleen digitaal door vanwege het Coronavirus dus het was wachten op de volgende vergadering, iets wat Rob overigensniet erg vond.

Zilveren Erepenning

De avond waarbij Duijm afscheid nam en zijn opvolger Michael Schoonen werd beëdigd werd Duijm verrast met de erepenning. “Ik had het totaal niet verwacht. Het werk als raadslid vergt soms veel inspanning, het maakt je soms ook kwetsbaar. Het is heel betekenisvol maar je doet het niet voor de eer. De woorden van collega-fractievoorzitters en de waarnemend voorzitter grepen mij erg aan. Ik ben erg blij met de erepenning en ik voel mij vereerd”, vertelt Rob Duijm.

CDA

Tien jaar zat hij in de gemeenteraad. In 2010 trad hij toe als raadslid en in 2013 werd hij tevens fractievoorzitter van de CDA. Na de verkiezingen in 2014 mocht hij opnieuw plaats nemen in de Raad,in 2018 gebeurde dat nogmaals. Hij bleef tot 2018 ook nog werkzaam als fractievoorzitter van de CDA. “Ik ben tien jaar raadslid geweest. Het is goed om je af en toe eens te beraden op waar je mee bezig bent, het moet geen automatische piloot worden. Het is fijn dat je als partij jonge mensen aantrekt maar je moet ze dan vervolgens wel een kans kunnen geven”, vertelt Duijm.

Geen jongensdroom

Het was absoluut geen jongensdroom van Rob om de politiek in te gaan, het overkwam hem. Duijm vertelt hierover: ”Je kan kritisch zijn van een afstand maar dan moet je wel verantwoordelijkheid nemen. Ik vond het heel interessant om mee te denken en beslissingen te nemen in zaken die voor de samenleving van belang zijn. Maar zijn werk als raadslid had wel een keerzijde. ”Als ondernemer ben je kwetsbaar om aangesproken te worden op belangenverstrengelingen”, vertelt Duijm. In 2011 gaf hij hierom ook zijn rol als voorzitter van de Samenwerkende Recreatiebedrijven Tholen op.Duijm die ook docent is blijft daar werkzaam in en ook aan de camping heeft hij zijn handen vol.Vervelen doet hij zich dan voorlopig zeker niet.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief