Afbeelding

Na ruim 33 jaar slaat Jorien Hage een nieuwe weg in

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Na ruim 33 jaar komt er een einde aan babymode Hage textiel en pakt Jorien haar oude beroep weer op. Hage textiel is een begrip op Tholen, vele mensen wisten de zaak aan de Dalemsestraat te vinden. Doordat Jorien 33 jaar in de winkel stond had ze hele generaties aan klanten.


Jorien haar wieg stond in Middelburg. Op haar vierde verhuisde het gezin naar Tholen. Op haar 12de vertrok het gezin naar de Veluwe om vervolgens op Jorien haar 17de weer terug te keren naar Tholen. Ze ging er vervolgens nooit meer weg en ook in de toekomst heeft ze daar geen plannen voor. De winkel mag dan wel sinds 30 juni gesloten zijn, ze houdt te veel van haar huis om te verhuizen. Jorien woont samen met haar man boven de winkel, iets wat ze vooral makkelijk vond. En zolang ze hier in Tholen blijft wonen blijft ze haar klanten gewoon nog zien.

Kinderen

33 jaar runde ze de winkel. De eerste elf jaar zes dagen in de week, later kreeg ze een zaterdaghulp. Buiten haar drukke werkzaamheden in de winkel bracht ze ook nog drie kinderen groot. “Soms vraag ik mij af, hoe heb ik het gedaan. Ik kreeg gelukkig wel heel veel hulp van mijn schoonmoeder en ook met de zaterdaghulpen heb ik altijd geboft”, vertelt Jorien. Het werk ging nooit tegenstaan, wel het aantal uren die ze erin stopte. Zeker vroeger toen de kinderen nog klein waren was het aanpoten maar zegt Jorien:” Je deed het gewoon en de kinderen stonden altijd op nummer 1”.

Nieuwe baan

Jorien en haar man Jaap waren al langer aan het kijken om de winkel te sluiten. Jorien besloot te kijken waar haar interesse buiten de detailhandel lagen en kwam min of meer terug bij haar oude beroep: administratief medewerkster. Ze zag een vacature bij Wilthagen in Tholen voor medewerker financiële administratie, solliciteerde en werd aangenomen. “Het is voor mij nu wel ver reizen. Nu moet ik tien minuten fietsen, voorheen liep ik de trap af en ik was er”, vertelt Jorien lachend.

Vaste klant

Jorien die een open en sociaal persoon is zal zeer gemist worden op het eiland. De 78-jarige mevrouw Boogaard-Faassen is al jaren een vaste klant. “Jorien hielp mij altijd erg goed. Ze is altijd erg vriendelijk en ik vind het dan ook jammer dat ze sluit”, vertelt mevrouw Boogaard-Faassen. Andere klanten spreken er ook over dat Jorien zeer vriendelijk en behulpzaam is. Mevrouw Schot uit Tholen benadrukt er ook nog bij dat Jorien zich altijd aan haar afspraken houdt.

Gospelkoor

Buiten de winkel was Jorien jarenlang kerkelijk actief. Ze stond tevens kandidaat raadslid voor de ChristenUnie en is er nog steeds lid van. Buiten dat is ze ook nog voorzitter van het gospelkoor Clarity. Ze gaat het klantcontact erg missen maar ook het minder werken zal even wennen zijn. “Dit is zo je ritme, het zal wel raar zijn”, aldus Jorien. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief