Foto:

Mart van camping Kruytenburg: 'De vakantie in eigen land is populairder dan ooit'

Mart Nieuwenhuyzen is eigenaar van camping Kruytenburg in Poortvliet. Nu de zomervakantie voor de deur staat, ervaart hij een aanzienlijk grotere vraag. Zeker nu de campings aan de kust nagenoeg vol zitten. "De hele corona-situatie is positief voor de recreatie. Mensen herontdekken Nederland nu als vakantieland en zijn vervolgens blij verrast!'


"De vakantie in eigen land is natuurlijk populairder dan ooit. Veel meer mensen blijven in Nederland. Vooral omdat ze 'het' niet op willen zoeken. We merken dan ook dat er meer vraag is. Opvallend is wel dat mensen doorgaans eerst een camping aan de kust zoeken. Dat vinden vakantiegangers natuurlijk erg aantrekkelijk. Nu zij merken dat het daar nagenoeg vol zit, lopen de boekingen hier op."

Als zij eenmaal op de camping van Nieuwenhuyzen arriveren, zijn ze bijzonder positief. "Onze camping is groot in opzet. Zo hebben de kampeerders erg ruime plaatsen. Soms wel 350 vierkante meter. Gezien de maatregelen voelt die ruimte, die je ook elders op de camping ervaart, als extra veilig. Dat wordt nu extra gewaardeerd."

"Onze gasten zijn nu aan de maatregelen gewend, waardoor de sfeer, die in het begin natuurlijk een beetje anders was, weer helemaal terug is. Sterker nog, het is eigenlijk extra gezellig, want de kampeerders zijn vooral heel erg blij dat ze lekker vakantie kunnen vieren."

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief