De brandweer liet het vuur in de schapenschuur in maart gecontroleerd uitbranden.
De brandweer liet het vuur in de schapenschuur in maart gecontroleerd uitbranden. Foto: Venema Media

Last onder dwangsom voor eigenaar afgebrande schapenschuur in Poortvliet

Door: Peter Houtepen Algemeen

THOLEN/POORTVLIET - De eigenaar van de schapenschuur aan de Bram Groenewegeweg in Poortvliet die op 27 maart van dit jaar afbrandde, mag een jaar lang geen opstallen, bouwwerken, gebouwen, caravans, containers et cetera bijplaatsen op het gedeelte van het huisperceel waarop de afgebrande schuur stond. 

Dat heeft burgemeester Ger van de Velde-de Wilde van Tholen besloten. Ook mag geen afdekking aangebracht worden boven de mestkelder en het gebruik van de reeds aanwezige opstallen moet gestaakt blijven. 

Twee dagen na de brand bleek dat zich in de schuur een XTC-lab bevond. De brand zou zijn ontstaan door een ontploffing. Op basis van de Opiumwet is een burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een pand of het opleggen van een last onder dwangsom. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond. 

Tijdens het onderzoek is gebleken dat er diverse stoffen en andere materialen aanwezig waren die duidden op handel in drugs. Aangezien de schuur is afgebrand,heeft de burgemeester in dit geval gekozen voor een last onder dwangsom in plaats van sluiting.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief