Afbeelding

Singer-songwriter Peter van Best slaat deels nieuwe weg in

Door: Jacoline de Boer Algemeen

SINT-ANNALAND - Hij kent meerdere beroemdheden, had een tijdje contact met sommigen en kreeg zelfs brieven van enkele van hen. Peter zijn muziek is dan wel niet zo bekend in Nederland, in andere landen werd en wordt zijn muziek nog regelmatig op de radio gedraaid.

Peter werd geboren in 1951 in Kaatsheuvel. Hij groeit er op in een gezin bestaande uit zijn ouders en broer. De muzikaliteit heeft Peter niet van een vreemde. Zijn opa kon goed zingen en Peter zijn moeder zong in een koor. Ook was er een enkel familielid die een instrument bespeelde. Peter blijft in Kaatsheuvel wonen tot 2 jaar geleden. Hij was op zoek naar wat meer rust en water en kwam zo in Sint-Annaland terecht.

Harmonie

Op de lagere school was zijn beste vak tekenen, later bleek hij ook uit te blinken in de muziek. Hij begon te spelen op een trommel bij een drumband van de plaatselijke Harmonie. “Het was mijn eerste kennismaking met muziek”, vertelt van Best. Na het trommeltje volgt de gitaar en mondharmonica en gaat hij zingen. Hij speelde samen met zijn broer in een band en zong in een koor. In 1966 gaat hij deels aan de slag als singer/ songwriter en in 1976 begint hij daarbij zijn eigen muziekuitgeverij. Op dat moment is Peter ook nog werkzaam in de verzekeringswereld. Dat blijft hij doen tot 1993.

Brits

Van Best treedt over de hele wereld op met zijn eigen repertoire en bracht twee cd’s uit. Deze deden het vooral in Engeland en Spanje erg goed. Zijn genre: Countryrock, een stukje pop en Frans Chanson. Ongeveer 100 liedjes zijn door hem ten gehore gebracht. Eén van zijn cd’s werd vertolkt door twee Britse zangeressen en van die cd zijn weer 5 nummers uitgebracht in Duitsland in de Duitse versie.

Tekeningen

In 2016 begon Peter met zijn reisverhalen op papier te zetten. Buiten dat Peter graag op vakantie ging naar het buitenland reisde hij ook de halve wereld rond voor zijn muzikale carrière. De reisverhalen, zijn prachtige tekeningen en zijn muzikale carrière zorgde uiteindelijk voor het uitbrengen van een boek. Het boek Souvenir/Muzikale herinneringen is een ode aan zijn reizen en carrière.

Reisverhalen

“De gedachte kwam op om wat meer met tekenen te gaan doen. In eerste instantie wilde ik de tekeningen voor mijzelf houden. Toen kwam de gedachte naar boven om mijn reisverhalen te bundelen met de tekeningen en liederen. Het is een mix van mijn muzikale carrière met wat vakantiebestemmingen”, vertelt Peter. In het boek neemt Peter je mee in zijn muzikale carrière, het is werkelijk waar betoverd beschreven.

Wereld

Peter zijn toekomstplannen zijn nog een beetje onduidelijk. Een tweede boek uitbrengen is iets wat Peter niet uitsluit evenals zijn muzikale werk. Er ligt namelijk nog muziek van Peter op de plank, klaar om uitgebracht te worden. “De wereld is aan het veranderen, het wordt allemaal veel moeilijker, dat moet je meenemen in je uiteindelijke beslissing”, aldus Peter. Het boek van Peter is te bestellen via www.boekscout.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief