Afbeelding
Foto: Iman Fase

Johan Noom over het geheim van zijn kersen

Door: Vera de Geus Algemeen

Streekproducten zijn populairder dan ooit en het liefst halen mensen hun groente en fruit zelf bij de boerderij. Dat merkt ook Johan Noom van Noom Fruit. Dagelijks heeft hij klanten van heinde en verre over de vloer die met een (fiets)tas vol fruit zijn bedrijf weer verlaten. "De interesse in streekproducten is een stuk groter geworden. Vooral bij mooi weer maken mensen er gewoon een uitje van."

Niet alleen mensen uit Poortvliet weten het fruit van Johan te vinden. "Ze komen soms echt van ver. Vooral voor onze kersen. Die vindt men toch wel bijzonder. We kunnen ze, in tegenstelling tot de kersen voor de supermarkten, laten rijpen aan de boom. Dat geeft meer smaak waardoor ze op zijn lekkerst zijn als mensen ze komen halen. We hebben ook aardbeien, bramen, frambozen en kruisbessen. Allemaal echte favorieten."

Johan draait al even mee in de fruit-business, maar merkt dat de rechtstreekse vraag van consumenten naar streekproducten groter dan ooit is. "Voor de klanten is het een stukje beleving om hun fruit rechtstreeks bij ons te halen. Het liefst op de fiets, want bij mooi weer merk je dat nog meer mensen de weg naar ons weten te vinden. We vinden het leuk om blije klanten over de vloer te hebben. Ze zijn net zo enthousiast over onze producten als wij. Toch anders dan de veiling die een keer per jaar voor de peren komt kijken", besluit hij lachend. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief