Afbeelding
Foto: Bas van Dijk

Tholenaartjes niet meer weg te denken uit Thoolse koekentrommels

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Manuela van der Heijden, oud-deelneemster van Heel Holland Bakt, is het brein achter de Tholenaartjes. Deze echte Thoolse koekjes zijn niet meer weg te denken uit de Thoolse koekentrommels, worden vaak ingezet als relatiegeschenk en zijn bovenal erg lekker. De ingrediënten? Thoolse tarwe en Zeeuws spek. Het ultieme streekproduct dus, waar Manuela best wel een beetje trots op is.

Na haar Heel Holland Bakt-avontuur, wat Manuela meteen tot een bekende Nederlander maakte, opende ze haar eigen Baklokaal in Roosendaal. Haar ouders komen echter van het eiland Tholen. Zo wisten Mariët Reins-Hage, die de afstand tussen de boer en de burger middels een nieuw streekproduct wilde verkleinen, Manuela te vinden. "Ik vond het een geweldige opdracht. Thoolse tarwe is erg geschikt voor het maken van koekjes dus ik wist al snel dat het koekjes moesten worden. Voor het tweede product koos ik voor Zeeuws spek. Wellicht geen voor de hand liggende keuze, maar de smaak karamel-zeezout is momenteel razend populair. Zilt en zoet gaan dus prima samen. Vandaar dat ik ook voor die combinatie voor de Tholenaartjes heb gekozen. Ik bak ze nog steeds met plezier. Zeker omdat ik graag met lokale en eerlijke producten werk. Je merkt dat mensen ook meer en meer willen weten wat er in zit, wat ze eten en waar het vandaan komt. Vroeger was dat een stuk minder, maar nu zoek we het liever dichtbij huis dan verder weg. " 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief