Foto:

Lancering Nederlandse Kustroute

THOLEN - Onlangs is de Langeafstand Fietsroute (LF) Kustroute officieel geopend door het Landelijk Fietsplatform. De fietsroute is een samensmelting van de LF1 Noordzeeroute en de LF10 Waddenzeeroute. De route is verbeterd en heeft een nieuw traject. In Zeeland start je in Cadzand-Bad en na 610 km eindigt de Kustroute in Bad Nieuweschans (Groningen).


In Zeeland fiets je door duinen, historische stadjes en een karakteristiek open landschap. Ook passeer je op deze route verschillende dammen en waterkeringen van het Deltaplan waaronder de indrukwekkende Oosterscheldekering. De route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Kustroute’. Meestal wordt de route van zuid naar noord gefietst, omdat je dan het windje in de rug hebt.

Corona

Vanwege de corona is gekozen voor een online lancering. Het Landelijk Fietsplatform presenteert een nieuwe site www.lfkustroute.nl, een nieuwe fietsgids en de route is vanaf heden ook te downloaden in de LF-app. Op de website kan je o.a. terecht voor de mooiste bezienswaardigheden, leukste overnachtingsadressen en compleet verzorgde arrangementen van deze Kustroute.

Op fietsvakantie in eigen (Zee)land

Met de vernieuwde LF Kustroute wordt een fietsvakantie nog leuker, makkelijker en aantrekkelijker. Bij het gebruik van de app wordt de beleving onderweg versterkt, doordat highlights op de route benadrukt worden. ''Zeeland en fietsen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de wind, tegen de wind en natuurlijk vooral in de zon, het kan hier allemaal. We zijn niet voor niets uitgeroepen tot vijf sterren fietsprovincie en werken continue aan verbetering en uitbreiding van de fietsmogelijkheden. We hopen dat veel fietsers gaan genieten van deze prachtige nieuwe kustroute en na de fietstocht natuurlijk blijven overnachten in Zeeland'' aldus gedeputeerde Dick van der Velde, Provincie Zeeland.

Verscheidenheid onderweg

Zeeland heeft de fietser veel afwisseling te bieden. Wie aan Zeeland denkt, denkt aan de kust. Maar de provincie biedt veel meer. Naast routes langs de kust, zijn er routes langs de waterwerken, kreken en Nationaal Park Oosterschelde. Water kenmerkt Zeeland, maar het binnenland is even bijzonder voor een fietstocht. Ontdek deze plekken aan de hand van het fietsnetwerk en kom op verrassende plekken terecht.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief