Foto: Shutterstock

Gemeente Tholen op zoek naar inwoners met duurzame ideeën

THOLEN - De gemeente Tholen is op zoek naar duurzame ideeën. Inwoners kunnen hun visie voor 24 augustus opsturen. 


"Wie denkt aan duurzaam, denkt al gauw aan een schoon milieu, groen, natuur en op een goede manier omgaan met brandstoffen", laat de gemeente via internet weten. "Duurzaam staat voor het voorzien in de levensbehoeften van nu, zonder de behoeften van de toekomst en toekomstige generaties tekort te doen. Waar moet duurzaam Tholen op inzetten op het gebied van energie en klimaat, mobiliteit, ondernemen en gedrag, bouwen en wonen en leefomgeving? Hiervoor heeft de gemeenteraad van Tholen jouw hulp nodig!"

Gemeente Tholen verzamelt zoveel mogelijk informatie voor het toekomstige duurzaamheidsbeleid. Hiervoor mag iedereen meedoen en -denken. "Dus, heb jij een idee, ben je bezig met een duurzaam initiatief of heb je een concreet project wat hierbij kan helpen? Laat het ons weten voor 24 augustus 2020."

Duurzaamheidsbeleid

Voor het formuleren van nieuws Thools duurzaamheidsbeleid is door de gemeenteraad een kopgroep Energiebalans ingesteld. De kopgroep bestaat uit de heer Bosch (PVV), de heer Quist (SGP), mevrouw Raas-Tophoven (SP/Groen Links), mevrouw Geluk- den Engelsman (CDA), de heer De Feijter (CU), de heer Deurloo (VVD) en de heer Van 't Hof (ABT). Ook wethouder Peter Hoek is vanuit het college van burgemeester en wethouders actief betrokken. Zij werken met elkaar aan een raadsvoorstel voor een duurzaam Tholen. Alle ideeën, initiatieven en projecten worden door de kopgroep beoordeeld. Die bepaalt wie er, naar aanleiding van de inzending(en) een korte presentatie mag geven van zijn/haar idee. De presentaties vinden plaats op maandagavond 14 september en woensdagavond 16 september 2020.

Inwoners kunnen hier ideeën hier delen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief