VPCO Tholen, CBS Op Dreef en Radar denken aan fusie
Foto: De Regenboog

VPCO Tholen, CBS Op Dreef en Radar denken aan fusie

THOLEN - De besturen van CBS Op Dreef te Bruinisse, Radar te Zierikzee en VPCO Tholen onderzoeken de mogelijkheden voor een fusie. Maarten van der Kooij van VPCO Tholen benadrukt dat het nog geen voornemen tot een fusie is, maar dat men blanco wil onderzoeken of en welke voordelen dat op zou leveren. "De leerlingen en ouders van het Kompas, de Ark, de Jenaplanschool in Poortvliet en de Regenboog merken hier niks van of hebben er voordeel van", aldus Van der Kooij.


De drie schoolverenigingen hebben eerder al een verkenning laten uitvoeren naar vormen van intensievere samenwerking. Hier is het idee van een fusie uit voortgevloeid en woensdag is de intentieverklaring door alle partijen ondertekend. Uitgangspunt is een robuuste en weerbare organisatie om zo het christelijk onderwijs voor alle kinderen op Schouwen-Duiveland en Tholen en omstreken voor de langere termijn zeker te stellen en te verbeteren.

Maarten van der Kooij van VPCO Tholen waarbij de vier scholen het Kompas, de Ark, de Jenaplanschool met de Bijbel en de Regenboog zijn aangesloten, benadrukt: "De voordelen moeten voor ons aanzienlijk groter zijn. Uiteindelijk moet onder de streep de mogelijke voordelen groter zijn dan de mogelijke nadelen. We kijken verder dan alleen de grootte van de getallen. Daarom vinden we het belangrijk dat er eerst gedegen onderzoek wordt gedaan."

Betere werkgever

"Natuurlijk verwachten we voordelen, want anders zouden we dit traject niet ingaan. Zo verwachten we op bestuurlijk vlak efficiënter te kunnen werken. Met het oog op personeelstekort denken we een betere werkgever te kunnen zijn door op bestuurlijk vlak te fuseren. Ik benadruk even dat het op bestuurlijk vlak is, want de scholen gaan niet fuseren. Daarnaast willen we de eigenheid niet verliezen. Dat vinden we erg belangrijk. We hebben al wel gemerkt de organisatieculturen op elkaar lijken. Dat is een mooi uitgangspunt." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief