Hilde de Heerziet Schoolat Sea in het water vallen
Foto:

Hilde de Heerziet Schoolat Sea in het water vallen

THOLEN - 18 oktober zou ze eigenlijk vertrekken. Hilde de Heer uit Tholen zou een half jaar op zee zitten met School at Sea. De maanden, dagen, uren en zelfs seconden werden
enthousiast afgeteld op haar blog. Helaas gaat dit jaar School at Sea echter niet door vanwege de coronamaatregelen. En dat is flink balen voor Hilde.


Ze had toestemming van school gekregen, probeerde op allerlei manieren de benodigde 23000 euro bij elkaar te krijgen en toen was daar 29 augustus dit nieuws. ”Voor mij betekent dit dat ik mijn droom een jaar moet opschuiven. Ik heb het geluk dat ik eventueel mee kan in 5VWO en dat ik een jaar langer heb om het bedrag bij elkaar te sparen”, vertelt Hilde.

Enthousiasme

Hilde haar vader, broer en opa varen en haar moeder zat op de zeevaartschool, het is niet heel vreemd dus dat Hilde graag naar School at Sea wil. Toch kwam ze eigenlijk pas op het idee door haar oudste broer. Hij ging een aantal jaren geleden al mee nadat moeder Lotje een advertentie in een krant had gezien. Hilde werd aangestoken door zijn enthousiasme en melde zich aan. Maar niet iedereen komt in aanmerking om een half jaar mee te mogen. Zo moet je door het selectieweekend komen en krijg je fondsenwerving training waarin je leert hoe je donaties binnen kunt harken.

Donaties

Hilde slaagde met vlag en wimpel voor het selectieweekend en ook de donaties kwamen binnen tot de Corona. Bedrijfsdonaties kwamen grotendeels stil te liggen en Hilde ging opzoek naar andere bronnen van inkomsten. Zo maakte zij voor Vaderdag speciale ontbijtjes, past zij op kinderen en heeft nu de autowasstraat Hilde at Sea. Binnenkort start zij met de verkoop van zelfgemaakte bloemstukken. Alles om nu haar grote droom dit jaar niet doorgaat, hem hopelijk volgend jaar wel te kunnen verwezenlijken.

School at Sea

School at Sea is een talentontwikkelingsprogramma waarbij ieder jaar 36 tieners een half jaar lang zeilen over de Atlantische Oceaan naar de Caribische Eilanden en terug. Zes docenten gaan mee op reis maar iedere leerling leert zelfstandig en krijgt schoolwerk mee van hun eigen school. Onderweg maak je met groepjes leerlingen uitstapjes onder begeleiding van 1 docent. Je leert zelfstandig op je benen te staan en goed samen te werken met je reisgenoten. Aan boord leer je onder andere koken en zeilen maar ook is het de bedoeling dat je gaat solliciteren op een baan aan boord.

Scheeparts

Er zijn een aantal vacatures waarop je kan solliciteren zoals schipper of scheepsarts. Maar ook zelfverzonnen banen zijn mogelijk. Een aantal keer tijdens hun reis nemen de leerlingen het schip over en gaan zij aan het werk in hun gekozen beroep. Je wordt zo klaargestoomd voor het echte leven.

Hilde is nog hard opzoek naar donateurs. Op haar Facebookpagina Hilde at Sea is onder andere haar blog te lezen en kunt u lezen hoe u Hilde kunt helpen haar droom te realiseren.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief