UPDATE: Bestuur Sint Nicolaascomité Oud-Vossemeer noemt oproep eenmansactie
Archieffoto

UPDATE: Bestuur Sint Nicolaascomité Oud-Vossemeer noemt oproep eenmansactie

OUD -VOSSEMEER - Sint Nicolaascomité Oud-Vossemeer heeft inwoners niet opgeroepen om rond de Sinterklaastijd massaal een zwarte piet voor het raam te plaatsen. Volgens het bestuur gaat het om een eenmansactie en benadrukt juist zorgvuldig te werk willen gaan. 


De oproep was in navolging van de succesvolle Berenjacht. "Dat zou toch super zijn voor alle kinderen? Want dit kinderfeest mag nooit vergeten worden", zo verscheen op de Facebookpagina van het comité.

Het bericht maandagochtend op Facebook en wil inwoners van het dorp nu al warm laten lopen voor het Sinterklaasfeest in het algemeen en zwarte piet in het bijzonder. Maandagavond distantieerde de rest van het bestuur zich van de actie. ‘Dit is een eenmansactie van een van onze Pieten zonder ruggespraak met het bestuur. Omdat de zwartepietendiscussie een complex onderwerp is en zulke acties eerst binnen het bestuur goedgekeurd moeten worden hebben wij het bericht direct verwijderd.” 

 Aan het begin van de coronaperiode plaatste Nederland, en ook inwoners van het eiland Tholen, massaal een teddybeer voor het raam, zodat kinderen deze konden zoeken. Daarmee werd massaal een coronaproof uitje gecreëerd voor de thuiszittende kinderen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief