Ambtenaren van gemeente Tholen werken in ieder geval tot 1 januari 2021 nog zoveel mogelijk thuis
Foto:

Ambtenaren van gemeente Tholen werken in ieder geval tot 1 januari 2021 nog zoveel mogelijk thuis

Jan Fraanje is sinds 1 september de nieuwe gemeentesecretaris van Tholen. In ieder geval tot 1 januari 2021 werken de medewerkers van de gemeente nog zoveel mogelijk thuis. "Wij streven ernaar niet meer dan 50% van ons personeel gelijktijdig in het gemeentehuis aanwezig te laten zijn. Tot u toe lukt dat prima."


"Het aantal besmettingen loopt weer op en met het griepseizoen voor de deur, vinden wij het niet verantwoord om onze medewerkers weer ongelimiteerd op het gemeentehuis te laten werken", begint Fraanje. "Het is niet zo dat alle ambtenaren thuis werken onder andere vanwege het gebruik van bepaalde apparatuur. Ook de balies en telefooncentrale zijn bemenst." De thuiswerkers krijgen alle medewerking voor een optimale thuiswerkplek. Fraanje ziet duidelijk voordelen: "Eigenlijk heeft het werk geen dag stilgelegen. Sterker nog: Er is méér werk verricht", zegt hij. 

Fraanje weet echter dat iedere medewerker de situatie anders ervaart: "Waar de een het heerlijk vindt om ongestoord te werken in de huiskamer, mist de ander de sociale contacten. Digitale vergaderingen verlopen heel strak en efficiënt, maar uit een grap of social talk op kantoor komen de beste ideeën voort. Dat missen we nu." Toch adviseert Fraanje bedrijven thuiswerken erin te houden. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de corona-verspreiding. Op het moment dat corona geen rol meer speelt moet iedere werkgever de voor- en nadelen voor zichzelf afwegen. Wijzelf gaan op zoek naar een goede balans tussen thuis werken en op kantoor aanwezig zijn."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief