Louis Sauter brengt bijzonder fotoboek uit
Foto:

Louis Sauter brengt bijzonder fotoboek uit

THOLEN - De 68-jarige Louis brengt op 18 september zijn eerste boek uit. Het boek "Mother Nature’s Daughters” is een boek vol natuurfoto's gecombineerd met naaktfoto's van het vrouwelijke schoon.


In het boek zijn prachtige natuurfoto's te vinden waarbij Sauter uitlegt wat er specifiek is aan de verschillende landschappen. Vervolgens heeft hij op diezelfde locaties foto's gemaakt met professionele naaktmodellen. Zijn doel: Vrouwelijk naakt kwetsbaar, maar toch sterk op de gevoelige plaat vastleggen. "In het boek heb ik de landschapsfoto's in kleur af laten drukken. Voor de naaktfoto's heb ik zoveel mogelijk gebruik gemaakt van zwart-wit foto's. Zo kan ik de structuur, textuur, de vorm en de compositie benadrukken, want kleur leidt vaak af", vertelt Louis. Bij een aantal foto’s is ook een sfeerimpressie geplaatst. Sauter werkt met een roodfilter effect waardoor de lucht bij de modellenfoto's vaak woest lijkt. "Zo krijg ik een contrast tussen een sterk maar kwetsbaar model en een ruige omgeving", legt hij uit.

Versterken

Twintig jaar geleden begon Louis met het fotograferen van landschappen, ook voornamelijk in het zwart-wit. Zijn werk bleef niet onopgemerkt en al gauw kreeg hij de vraag om portretten te fotograferen. Eén van zijn portretmodellen vroeg hem om haar naakt te fotograferen, zodat zij iets tastbaars zou hebben. Louis probeerde het in de studio maar was niet tevreden met het resultaat. Hij vond het veel beter om het model buiten te fotograferen in een landschap. “Ik wilde proberen de lijnen van het landschap te versterken met de lijnen van het model, waardoor de compositie erg sterk werd.”

Pseunoniem

Voorheen bracht Louis zijn werk uit onder een schuilnaam doordat hij werkzaam was als leraar biologie en later als schoolleider. Toen Louis met pensioen ging vond hij het tijd om zijn werk onder zijn eigen naam uit te brengen. Het bracht hem twee internationale awards en exposities op verschillende plekken in Nederland, Duitsland, Spanje en Italië.

Rouw

Twee jaar geleden verloor Sauter zijn vrouw. Het boek hielp hem zijn rouwproces te verwerken. “Deze foto’s maken hielp mij in het rouwproces. Je gaat een proces in van erg depressief tot het loskomen van negatieve emoties zodat je op een gegeven moment ook weer vrij voelt. Dat zie je ook terugkomen in het boek”, legt Louis uit. Naast het feit dat Sauter het boek uitbracht om het rouwproces af te sluiten, was er al een tijdje de wens om een boek te geven.

Fotografie

Nu zijn boek wordt uitgebracht en honderden uren aan werk zijn volbracht, blijft Louis zich bezighouden met fotografie. "Ik ga verder met fotografie. Ik ben op het moment bezig met portretfotografie, waarin het doel is om mensen met twee gezichten te portretteren.” 

Het boek dat een absolute must is, is vanaf 18 september te koop. Van 19:00 uur tot 21:00 is Louis op vrijdag 18 september aanwezig bij boekenhandel Dieleman, Dalemsestraat 23-25, 4691CV Tholen voor een signeersessie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief