Flinke duit voor Thoolse rijksmonumenten

Flinke duit voor Thoolse rijksmonumenten

THOLEN - De gemeente heeft een aardig bedrag vanuit het Rijk ontvangen om onderhoud te plegen aan rijksmonumenten binnen de Thoolse gemeentegrenzen. Het geld wordt besteed aan de kerktoren van Tholen, de kerktoren van Scherpenisse en het voormalige gemeentehuis in Scherpenisse. 


Voor de kerktoren van Tholen krijgt de gemeente ruim 35000 euro subsidie, voor die van Scherpenisse ruim 17000 euro en voor het gemeentehuis wordt 17.550 euro bijgeschreven.

In 2019 zijn ook al drie onderhoudssubsidies verkregen voor de Gasthuiskapel en het Oude Raadhuis in Tholen en voor de Molen te Sint-Annaland. Eerder heeft de gemeente ook onderhoudssubsidie ontvangen voor onderhoud aan de molens in Stavenisse, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse en Tholen. Toen ging het om een bedrag tussen de 30000 en 35000 euro per molen.


Voor de kerktoren in Sint-Maartensdijk zijn de onderhoudskosten zo hoog, dat de gemeente voornemens is dit object voor restauratiesubsidie aan te melden, omdat restauratiesubsidie aanzienlijk hoger is.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief