Afbeelding
Foto:Gemeente Tholen

WOZ-waarde: Tholen hoort tot de de goedkoopste gemeenten van Nederland'

Door: Jacoline de Boer Algemeen

De gemiddelde WOZ-waarde stijgt voor de vijfde jaar op een rij. Op 1 januari 2020 was de gemiddelde landelijke WOZ-waarde 8,9 procent hoger dan een jaar ervoor. In Tholen is de stijging aanzienlijk lager. Wethouder Peter Hoek legt uit. 

De WOZ-waarde wordt ieder jaar opnieuw bepaald. Voor het eiland Tholen is Sabewa verantwoordelijk voor de taxatie van een woning terwijl de gemeente de tarieven bepaalt. Waar in Zeeland de stijging van de WOZ-waarde met 5 procent al minder hoog was dan het landelijk gemiddelde, doet de gemeente Tholen het nog beter. Tholen bleef onder die 5 procent. Goed nieuws ook voor inwoners van de gemeente Tholen die willen verhuizen, een verhoogde WOZ waarde staat de koop of verkoop van een huis niet in de weg.

En nu is het ook nog eens zo dat een gemiddelde stijging per woning weer anders uitpakt. De afgelopen jaren heeft de gemeente Tholen er namelijk alles aan gedaan om de woonlastendruk steeds onder de inflatiedruk te houden. De gemeente Tholen heeft al jarenlang als doelstelling om onder de landelijke stijging te blijven. Wethouder Hoek: "Wij hebben jarenlang ingezet op een stabiele ontwikkeling van de gemeentelijke woonlasten. Dat heeft ertoe geleid dat wij op Zeeuwse schaal inmiddels één van de goedkoopste zijn. Op landelijke schaal is het zelfs zo dat wij tot 30 procent van de goedkoopste gemeentes in Nederland horen. Deze doelstelling hebben wij dan ook ruim bereikt."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief