Online talkshow over homoseksualiteit en religie
Eén van de foto’s die LHBT Netwerk Zeeland op 11 oktober lanceert.
Eén van de foto’s die LHBT Netwerk Zeeland op 11 oktober lanceert. (Foto: Marjolein Annegarn)

Online talkshow over homoseksualiteit en religie

MIDDELBURG - Het LHBT Netwerk Zeeland houdt zondagmiddag 11 oktober, op de internationale Coming out day, een online talkshow over homoseksualiteit en religie.

Het LHBT Netwerk behartigt de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgender- en intersekse personen. Het christendom worstelt met vraagstukken rondom homoseksualiteit en andere geaardheden. ‘Dit heeft grote gevolgen voor de acceptatie van LHBTi’ers in onze provincie en ook voor Zeeuwen die LHBTI zijn én christen’, aldus het netwerk.


Nieuw licht

Joël Mommers, ‘theoloog op sneakers’, leidt de talkshow die vanaf 13.00 uur live te volgen is via de Facebookpagina van LHBT Netwerk Zeeland. ‘Hij weet op begrijpelijke en boeiende wijze in te gaan op homoseksualiteit en de bijbel. Wetenschappelijk theologisch onderzoek heeft nieuw licht geworpen op veel passages in de bijbel. Dat heeft het maatschappelijk debat over dit onderwerp mede veranderd.’

In de aanloop naar de online talkshow komen er dagelijks vlogs op de Facebookpagina te staan. Vragen en reacties van kijkers worden ook besproken bij de talkshow.

Regenboogvlag

Op Coming out day lanceert het LHBT Netwerk Zeeland ook een fotoreportage met Zeeuwse LHBTI+’ers. De foto’s zijn gemaakt door fotografe Marjolein Annegarn en laten herkenbare Zeeuwse plekken zien. Het LHBT Netwerk Zeeland stelt ze gratis beschikbaar voor organisaties en gemeenten om te gebruiken in bijvoorbeeld websites en folders. Ook hijsen gemeenten dit jaat weer de regenboogvlag voor Coming out day. ‘Sommige doen dat op vrijdag 9 oktober, andere op maandag 12 oktober.’

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

HR adviseur

Kruiningen

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

Horecatoppers

Kamperland

Vrijwilligerswerk

Vlissingen