Roland van Tilborg verloor zijn vader Jan aan het Coronavirus
<p>Foto: Wijlen Jan (links) en zijn zoon Roland. </p>

Foto: Wijlen Jan (links) en zijn zoon Roland.

Roland van Tilborg verloor zijn vader Jan aan het Coronavirus

Roland van Tilborg verloor op 16 april zijn vader Jan aan het Coronavirus. Nu bijna een half jaar later is het verdriet evenals het gemis nog sterk aanwezig.


 

Jan van Tilborg was een vriendelijke, sociale en tikkeltje eigenwijze man. Ondanks dat zijn gezondheid niet helemaal optimaal was kwam de klap toch hard aan toen de 78-jarige man met het virus besmet bleek. Op Tweede Paasdag werd Jan op genomen in het ziekenhuis. De arts van de Huisartsenpost die Jan in eerste instantie thuis bezocht, gaf al gelijk aan dat hij niet in aanraking kwam om opgenomen te worden op de IC. “Aan de ene kant snap ik het wel, maar het kwam toch heel hard binnen.” De vader van Roland overleed even later aan de gevolgen van het virus. Roland is het ziekenhuis dankbaar voor die manier waarop hij en zijn familie zijn opgevangen. Een ieder die wilde kon nog afscheid nemen van Jan iets wat bij sommige families later niet mogelijk was. Nog iedere dag mist Roland zijn vader.

Het virus is ook nog eens continu in het nieuws waardoor Roland en de familie dagelijks geconfronteerd worden met het verlies. Roland hoopt dan ook dat een ander dit niet mee hoeft te maken en hoopt dat sommige mensen tot inkeer komen en de maatregelen serieus gaan nemen. “Ik vind dat de mensen die nu zeggen ik doe niet meer mee, dat de ambulance mag zeggen, wij nemen jou niet mee”, aldus Roland.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

HR adviseur

Kruiningen

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom

Horecatoppers

Kamperland

Vrijwilligerswerk

Vlissingen