Dominee Piet de Jong: ‘Iedereen is bang dat als er hier of daar corona is, de kerken daarvan de schuld krijgen’
Foto: Protestanse kerk

Dominee Piet de Jong: ‘Iedereen is bang dat als er hier of daar corona is, de kerken daarvan de schuld krijgen’

Net nu een hoop mensen het weer aandurfde naar een kerkdienst te gaan, zijn de regels weer aangescherpt. Slechts 30 mensen zijn nog welkom tijdens de dienst. Dominee Piet de Jong van de Hervormde Kerk in Oud-Vossemeer heeft veel moeite met de gang van zaken.


“Niemand van de kerken wil ruzie met de overheid. En ook is iedereen bang, dat als er hier of daar corona is, de kerken daarvan de schuld te krijgen. Ondertussen zitten de kerken met de gebakken peren. In alle kerken heeft men zich ingespannen om de kerkruimte coronaproof te maken. Met de coronamaatregelen konden we al aan slechts 70 mensen een plaats bieden, de anderen moesten thuis online de dienst volgen”, legt dominee de Jong uit. 

De Jong is het dus niet eens met het besluit. Dominee de Jong preekt nog circa 1 x per maand in de kerk in Oud-Vossemeer en staat nog als pastoraal medewerker standby. De kerk houdt op zondag tweemaal een dienst waarbij er dus nog maar 30 personen aanwezig mogen zijn. ”Door deze maatregel is het ook meteen mis met de uitvaarten, heel verdrietig. Gelukkig hoor ik niet zo vaak vanuit de gemeente protesten tegen de maatregelen maar men mist de diensten wel. Het volgen van de dienst op een scherm thuis is men ook behoorlijk beu. De nieuwe maatregelen voelen als een klap in het gezicht van de kerken. Van harte hoop ik, dat men snel terug komt van deze onterechte maatregelen”, aldus dominee de Jong. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Medewerkers huishoudelijke dienst

Kamperland

Vrijwilligerswerk

Vlissingen

Inpakoperator

Kruiningen

Hoofd technische dienst

Kruiningen

Operators

Kruiningen en Bergen op Zoom