ambulance-medium1-700x350
ambulance-medium1-700x350 Foto:

Geen onderzoek aanrijtijd ambulances op Tholen

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Er komt geen onderzoek naar de aanrijden van ambulances op Tholen. Hier zijn al langer zorgen over. Het Witte Kruis maakt de statistieken niet openbaar, maar verzekert de inwoners van Tholen dat de cijfers goed zijn. Dit blijkt uit het antwoord op vragen vanuit PvdA/GroenLinks.

De partijen wilden onder andere weten of er aan backup is als de ‘Thoolse ambulance’ bezet is, of deze ook ingezet wordt in andere gebieden en of de tijdsnorm niet in het gedrang komt op dat moment. “Onlangs werd aan onze fractie medegedeeld dat een patiënt drie kwartier heeft moeten wachten eer de ambulance arriveerde. Een kleine quick scan leert ons dat frequent de 15 minuten aanrijtijd in het geding komt bij het stand by zijn van de Thoolse ambulance voor andere regio’s”, zo stelden de raadsleden.


Het college zegt in contact gegaan te zijn met het Witte Kruis: “De Meldkamer zorgt voor een goede spreiding van de beschikbare ambulances. Dus als de ambulance van Tholen rijdt, staat er ergens anders een andere paraat. Dat kan ook aan de grenzen van Tholen zijn en hoeft niet fysiek op de huidige ambulancepost. Paraatheid is belangrijk voor heel de regio, waar de ambulance dan staat is hierbij minder van belang. Het Witte Kruis geeft aan dat de data over hoeveel ritten er zijn geweest, niet openbaar gemaakt worden. De data laten zien dat de cijfers goed zijn. Volgens Het Witte Kruis zijn maatregelen dan ook niet nodig.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief