Afbeelding
Foto: GGD West Brabant

Sint-Maartensdijk krijgt coronateststraat

Door: Vera de Geus Algemeen

SINT MAARTENSDIJK - Er komt een coronateststraat in Sint-Maartensdijk. Deze wordt morgen, dinsdag 3 november, geopend door GGD Zeeland, in samenwerking met het Rotterdamse laboratorium TLR. Het wordt de zevende testlocatie in Zeeland. Deze teststraat is gevestigd in de voormalige bouwmarkt in Sint-Maartensdijk, aan de Nijverheidsweg 4. Het betreft een binnenlocatie.

De teststraat in Sint-Maartensdijk is iedere ochtend op werkdagen geopend en kan – na het maken van een testafspraak – met de auto, per fiets of lopend worden bezocht voor een Corona-testafname. GGD Zeeland verwacht dat naast inwoners van Tholen veel Brabanders gebruik zullen maken van deze teststraat. Ilona Schinkelshoek, Coördinator bemonstering en triage bij GGD Zeeland: “We verwachten met het openen van deze teststraat echt in een behoefte te voorzien. Inwoners van Tholen hoeven minder ver te reizen en voor inwoners van Brabant is de testlocatie in Sint-Maartensdijk een extra optie naast Roosendaal en Goes.”

Dichtbij 

Het gemeentebestuur van Tholen is ook blij met de komst van de teststraat. Wethouder Corniel van Leeuwen: “Dat GGD Zeeland met een teststraat naar onze gemeente komt, stellen we bijzonder op prijs. We hebben ons daar als college van burgemeester en wethouders hard voor gemaakt. Dit maakt het voor Tholenaren zoveel gemakkelijker om zich te laten testen. Zeker is het erg dat het nodig is, maar door snel en dichtbij te kunnen testen, weten we ook sneller of sprake is van besmettingen en kan men maatregelen nemen. Zo krijgen we samen grip op het virus en dat is keihard nodig.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief