Foto:

Sinterklaas in Stalland maakt er ondanks de maatregelen wat van!

SINT ANNALAND - Sinterklaas in Sint-Annaland is één van de Thoolse stichtingen die er ondanks alles toch een memorabele tijd voor de kinderen uit het dorp wil maken. De leden trekken alles uit de kast om binnen de corona-maatregelen toch echte sinterklaasactiviteiten te organiseren. Van uniek stickerboek tot gevulde schoentjes aan de deur.


‘De Sinterklaas van Sint Annaland’ heeft weer voet op Stallandse bodem gezet. Geen intocht in de haven waar honderden mensen wachten op de komst van Pakesboot12, maar gelukkig konden de Stallandse kids wel online zien hoe Sinterklaas arriveerde. Waar zijn agenda normaal gesproken bol staat van bezoekjes aan grote groepen, ziet zijn planning er voor de komende weken toch anders uit. Toch heeft Sinterklaas zin in de komende periode en is hij vastbesloten om er samen met zijn Pieten een waar feest van te maken.

Opvoedkundige tips

Sinterklaas geniet altijd. “De glimlach op het gezicht van klein en groot, daar doe je het voor”, zegt hij tegen de Thoolse Bode. Ouders gebruiken deze periode nogal eens om kinderen in het gareel te krijgen, maar die is hij niet zo van gediend. “Sommige ouders zouden willen dat Sinterklaas alles oplost en soms wat opvoedkundige tips geeft. Maar het is nu wat mij betreft toch vooral tijd voor feest”, zegt hij.

Schakelen

Dit jaar staat in het teken van Corona, dat is ook even schakelen voor de Stallandse Sinterklaas. “Grote activiteiten kunnen niet doorgaan, maar dat maakt de Sinterklaastijd natuurlijk niet minder gezellig”, zo vindt hij. “Voor de kinderen is het natuurlijk ook een heel raar en onwerkelijk jaar. Voorheen zagen ze alleen een chirurg in het ziekenhuis met een mondkapje lopen, nu loopt iedereen in de supermarkt er als een chirurg bij. Voor kinderen is het belangrijk dat ze onbezorgd op kunnen groeien. Het Sinterklaasfeest is zo’n feest wat momenten van onbezorgdheid geeft en waarbij een kind echt kind kan zijn. Een feest los van alle ellende van alledag. Ik denk dat de kinderen ondanks alles gaan genieten van het Sinterklaasfeest, al is het dit jaar op afstand.”

Coronaproof

Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kunnen de Stallandse kids toch van alles beleven. “Alle leerlingen en de kinderdagverblijven hebben al het een en ander mee naar huis gekregen: een bouwplaat voor een knutselschoentje en een Pietenplaatjes verzamelposter. Het schoentje kan geknutseld worden en ingeleverd bij Cadeaushop Sint-Annaland. De Pieten brengen dat schoentje geheel coronaproof op zaterdagavond 28 november thuis met een cadeautje erin! En bij maar liefst twaalf winkels kunnen de komende weken Pietenplaatjes gespaard worden, bij iedere aankoop ontvang je een plaatje. Die kunnen ze mooi op de verzamelposter plakken, zo weten ze welke ze nog moeten sparen! Het is anders dan anders, maar we maken er ondanks alles een heerlijke tijd van.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief