Afbeelding

Zoektocht naar Speeltuinbende in Tholen

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De gemeente zoekt een Speeltuinbende met kinderen, met of zonder beperking, die speeltuinen willen testen. “Samen gaan we onderzoeken waar er problemen zijn voor kinderen met een beperking”, zegt men. 

Ben je tussen de 0 en 12 jaar? Speel je graag in een speeltuin? Doe je dat graag met je vriendjes en vriendinnetjes met en zonder een beperking? Dan zoekt de gemeente jou. Men richt namelijk een lokale Speeltuinbende op. Kinderen met en zonder beperking kunnen lid worden. De leden van de speeltuinbende testen de speeltuinen. Kunnen zij er goed samen spelen? Ook kunnen ze aangeven welke problemen er zijn. Testen gebeurt ongeveer één middag per maand. Wil jij ook lid worden van de Speeltuinbende? Meld je aan via gemeente@tholen.nl!

Inclusief spelen
De gemeente Tholen is sinds deze zomer aan de slag gegaan met inclusief spelen. “We proberen ons te houden aan de afspraken van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) voor speeltuinen: 100% welkom, 70% toegankelijk en 50% bespeelbaar. Samen met de speeltuintesters gaan we onderzoeken waar er problemen zijn in de speeltuinen voor kinderen met een beperking”, zo legt men uit. Op onder andere scholen worden flyers uitgereikt om kinderen uit te nodigen voor de bende.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief