Afbeelding

Ybba verhuisde van Griekenland naar Oud-Vossemeer

Door: Jacoline de Boer Algemeen

Ybba de hond van familie Gijzen in Oud-Vossemeer komt uit Griekenland. Sinds 19 augustus woont Ybba (spreek uit als Jiebba) bij Peet, Jet en Bart. Vroeger had de familie al een hond maar toen hun zoon werd geboren en hun hondje inmiddels was overleden besloot het stel even geen nieuwe hond te nemen. Een jaar of twee geleden begon het toch weer te kriebelen.

 

Afgelopen januari werd het plan concreter. “Via via kwam ik in contact met een vrijwilligster van Gaiadogs. Zij plaatsen Griekse honden in Nederland en België. Wij zagen Ybba op een filmpje en waren meteen verkocht”, vertelt Jet vol trots.

Op dat moment was Ybba zes maanden oud en gevonden samen met haar broer en zusje als jonge pup. Haar broer en zus hadden inmiddels al een thuis. “Wij vielen gelijk voor haar uitstraling. Ook al had ik haar niet in levende lijve gezien, het voelde gelijk goed”, legt Jet uit. De familie Gijzen kreeg eerst een huisbezoek, daarna begon het wachten op een vlucht. Een kleine maand later was het dan zover en de familie kon eindelijk hun Ybba in hun armen sluiten. “Ybba is een hele rustige hond, ze wandelt graag en is een echte allemansvriend. Ze moest nog wel het één en ander leren maar het is ongelofelijk hoe snel ze zich heeft aangepast. Ze geeft ons zoveel liefde.

Wij zijn ontzettend blij dat ze in ons leven is gekomen en wij willen haar voor geen goud meer kwijt”, aldus Jet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief