Afbeelding

Sibu uit Sint-Annaland schittert in tv-commercial van McDonalds

Door: Jacoline de Boer Algemeen

SINT-ANNALAND - De 18-jarige Sibu van ’t Hof uit Sint-Annaland is sinds vorige week te zien op tv. Sibu speelt in de nieuwe reclame van de McDonalds een jongen die met Kerstmis moet werken en verrast wordt door zijn familie. Ook valt Sibu, die rol van Calvin speelt, als een blok voor een collega. “De regisseur was gelijk heel enthousiast. Ik wist niet eens dat iemand mijn zang mooi vond”, vertelt Sibu.

Alsof hij al jaren acteur is, zo schittert Sibu in de nieuwe reclame. Afgelopen zomer speelde Sibu al een rol in de speelfilm Code Rood die in 2021 te zien zal zijn. Sibu had de smaak van het acteren al snel te pakken. “Het beviel zo goed dat ik mij in september bij een aantal castingbureaus inschreef. Ik kreeg een aanvraag voor deze hoofdrol en uiteindelijk ben ik het geworden”, vertelt Sibu.

Enthousiast

Voor de film die volgend jaar uitkomt, hoefde Sibu niet eens auditie te doen. “Ik had een keer met acteurs op Facebook een filmpje gemaakt waarin ik wat improviseerde. Toen kreeg ik een bericht van de producent van de film of ik de rol van Owen wilde spelen, dat was eigenlijk een soort van mijn auditie”, legt Sibu uit. Voor de rol van Calvin in de McDonalds reclame moest Sibu wel auditie doen. Sibu moest eerst een selftape maken waarin hij een stukje moest zingen, ook moest hij een stukje van zijn acteerwerk laten zien. “De regisseur was gelijk heel enthousiast. Ik wist niet eens dat iemand mijn zang mooi vond”, vertelt Sibu.

Audities

In eerste instantie moest Sibu daarna online in gesprek met de casting director en de regisseur. Daarna mocht Sibu naar Amsterdam komen voor de audities. Na de audities kreeg Sibu als snel te horen dat hij bij de laatste twee zat. Sibu vertelt:” Ik vond het best spannend maar wel heel leuk. Ik was al wel trots dat ik zover was gekomen. Een week later kreeg ik een belletje dat ik het was geworden”. De opnames waren in een woning in Haarlem en bij de McDonalds in Hoorn. Er stond twee dagen film op de planning. Sommige scènes liepen iets uit maar dat is volgens Sibu heel normaal aangezien er een hoop komt kijken bij het filmen. Binnen twee dagen was het dan ook gelukt om het spotje af te krijgen.

Droom

Sibu wordt inmiddels regelmatig al herkend en krijgt ook veel positieve reacties. Maar toch kan het volgens Sibu lastig zijn om hem te herkennen in de commercial. Sibu legt uit: ”Ik draag normaal gesproken een bril en in de reclame draag ik lenzen”. Sibu volgt op het moment nog een opleiding bij het Markiezaat College in Bergen op Zoom. Buiten zijn opleiding werkt hij ook bij R&B lijm en metselwerken. Een carrièreswitch ziet Sibu wel zitten. “Ik weet nog niet precies waar ik mijzelf over tien jaar zie, maar ik droom wel van een acteercarrière of van een loopbaan als comedian. Een beetje wat Jandino Asporaat ook doet. Ik word nu al vaak met hem vergeleken. Uiteindelijk is het wel mijn doel om mijn boterham te verdienen in de televisiewereld”, aldus Sibu. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief