Afbeelding
Foto: Daisy Pieters

Ed en Wilma staan bekend om hun prachtig versierde huis

Door: Vera de Geus Algemeen

Dit jaar waren ze er nóg vroeger bij dan anders. Voor Ed en Wilma Schoutens uit Tholen kwam het Corona heel erg dichtbij, ze hadden het beiden namelijk zelf En wat kan je beter doen tijdens quarantaine, dan zorgen dat het thuis alvast extra gezellig wordt? Dus werd er begin oktober gestart met de kerstversiering. 

Inmiddels zijn ze beiden redelijk hersteld en alweer twee weken aan de slag. “Maar,” zo zegt Ed, “’s Avonds zit ik wel als een dood vogeltje op de bank, hoor.” Ed en Wilma staan inmiddels op het eiland bekend om hun prachtig versierde huis (zie foto op pagina 2). Ze haalden er al eerder de krant mee en dat artikel is keurig ingelijst.

Het Thoolse echtpaar krijgt hoofdzakelijk hele leuke reacties op hun uitbundig versierde huis. “Een erg vroege en uitbundige kerstversiering; je houdt ervan of je houdt er niet van. Sommige mensen vinden het afschuwelijk, maar we krijgen ook veel positieve reacties. Vorig jaar kregen we een handgeschreven brief van een kind, deze hangt nu weer in onze woonkamer. Vorige week kregen we een anonieme kaart in de bus met daarop de tekst: ‘Voor de familie van de kerstman, van een dankbare genieter’. Dat was zo leuk! Het is fijn te horen dat het ook gewaardeerd wordt. Het is ook zo’n rare tijd nu, dat we wel ieder lichtpuntje kunnen gebruiken.”

Eén ding is zeker: deze kaart wordt de komende jaren zéker teruggehangen, samen met alle kerstversiering. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief