Kees de Rooij verlaat Tholense Boys en wordt hoofdtrainer SC Gastel
Foto: Patrick van Dooremaal

Kees de Rooij verlaat Tholense Boys en wordt hoofdtrainer SC Gastel

THOLEN - SC Gastel en Kees de Rooij hebben een akkoord bereikt over het aanstellen van De Rooij als hoofdtrainer van de club met ingang van het nieuwe seizoen (’21/’22). De Rooij is momenteel trainer bij Tholense Boys.


Een technische commissie bestaande uit bestuursleden (Stefan, Hans en Sebastian), jeugdcoördinator (Marcel) is met een duidelijke profielschets op zoek gegaan naar de juiste match. “Ervaring, volledige toewijding, teamspirit creëren en werken met vanuit de eigen club opgeleide spelers zijn een aantal kernwaarden uit dit profiel,” aldus een commissielid. “Nadat we vernomen hadden dat Kees en Tholense Boys besloten hadden na dit seizoen niet meer verder te gaan, hebben wij bijzonder snel kunnen schakelen. Ons huiswerk was gereed en na enkele klikgesprekken waren we er snel van overtuigd dat Kees de man was die we zoeken,” aldus de commissie. 

Kroonjuwelen

Een gelouterde trainer die past bij de vereniging, een jonge eigen opgeleide spelersgroep als selectie en de belangrijke stappen die de club de laatste jaren op zowel organisatorisch als voetbaltechnische gebied hebben gemaakt zijn uitgangspunten waar de club op verder wil bouwen. Het eigen gezicht van de vereniging zal altijd behouden moeten blijven. SC Gastel staat letterlijk middenin de gemeenschap, heeft een grote achterban van leden en supporters en dit is het kapitaal waar een trainer mee mag werken bij SC Gastel. Het goede werk van voorgangers geeft een basis waarop voortgebouwd kan worden. Het is een uitdaging om als club een volgende stap te maken waarbij de kroonjuwelen van de club, leden en supporters, zich in kunnen herkennen en zich achter zullen scharen.  

Uitdaging

Kees de Rooij (53, woonachtig in Bergen op Zoom) is een bekend gezicht op de West-Brabantse voetbalvelden. In zijn actieve carrière speelde hij onder andere bij DOSKO en MOC’17. Zijn trainerscarrière bracht hem als hoofdtrainer langs de clubs: ZPR’84, Grenswachters, Veere, RKVV Roosendaal. RKSV Halsteren, MOC’17, Unitas’30 en Tholense Boys. Niet alleen een indrukwekkende lijst van clubs ook de prestaties bij de diverse verenigingen vallen op. Maar liefst 6x wist Kees de club waar hij werkte een trede hoger te brengen en dat in een tijdbestek van zo’n 10 jaar. Bij SC Gastel wacht hem een nieuw avontuur. “Ik zie er naar uit,” aldus Kees. “De doortastendheid van de club hebben me aangenaam verrast. De mensen waar ik mee in gesprek ben geweest hebben mij een goede schets van de club kunnen geven. De organisatie bij SC Gastel is goed. Ik heb een goed beeld kunnen krijgen over waar het technisch kader en ook de huidige technische staf van de selectie naar toe aan het werken zijn. Die ambitie, de uitstraling en het beschikbare spelerspotentieel hebben mij overtuigd om deze uitdaging aan te gaan. Ik zie er erg naar uit om volgend seizoen hier aan de slag te mogen. Ik hoop echt dat we nog een mooie voetbaljaargang af kunnen sluiten. Ik wens Johan van Batenburg daarbij nog alle succes bij deze club en ik sta er straks klaar voor om hem op te volgen. Ik maak het huidige seizoen af bij Tholense Boys en uiteraard hoop ik daar ook nog een mooi restant van de competitie te kunnen beleven. Dit seizoen zit helaas vol met onzekerheden maar laten we er met z’n allen op hopen dat we weer met perspectief aan de slag kunnen zodra het kan.” 

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief