DE Koffiepunten actie voor Voedselbank
Foto:

DE Koffiepunten actie voor Voedselbank

THOLEN - Vanwege de omvang en het effect van de coronacrisis is er vanuit de Lionsclub besloten om de inzamelingsactie van de DE koffiepunten van dit jaar te verlengen tot en met 15 februari. Er is dus gekozen voor een langere inzameltijd van ruim een maand, om meer tijd te bieden aan mensen om punten in te leveren en zo een maximaal resultaat te behalen. De Douwe Egbertspunten leveren koffie op voor de klanten van de Voedselbank Goed Ontmoet, die werkzaam is in o.a. Woensdrecht, Steenbergen, Tholen en Bergen op Zoom. Iedere week wordt een passend voedselpakket aangeboden, waarvan de inhoud door vele organisaties wordt aangeleverd. Ook dit jaar is er extra aandacht voor pakken koffie, verstrekt via de koffiepunten van de burgers van Tholen en omgeving.


Vorig jaar werden er door de lokale Lionsclubs in West-Brabant en Tholen meer dan 1,6 miljoen punten ingezameld, goed voor 3.384 pakken koffie voor cliënten van de voedselbank! Normaal gesproken worden de punten januari verzamelt, geteld en opgestuurd naar Douwe Egberts om te verzilveren voor pakken koffie. Dit seizoen zullen de punten dus pas midden februari worden opgehaald en hopen de betreffende Lionsclubs de opbrengst van vorig jaar minimaal te evenaren. 

De D.E. punten kunnen worden ingeleverd via een grote verzameldoos in de diverse winkels. Deze dozen zijn herkenbaar aan de logo’s van de LIONS, D.E en De Voedselbank.

De inzameladressen zijn:

Tholen Albert Heijn, Terreplein                  

Poortvliet Attent, Zuidstraat

Sint-Maartensdijk SPAR, Markt                   

Stavenisse MCD, Voorstraat

Sint-Annaland Jumbo, Spuistraat                   

Oud-Vossemeer SPAR, Molenstraat

Sint-Philipsland SPAR, Achterstraat

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief