De prikkers van GGD Zeeland zijn er klaar voor
Foto: Coby Weijers

De prikkers van GGD Zeeland zijn er klaar voor

GOES - De prikkers, de gastvrouwen en degenen die zorgen dat alles goed wordt geadministreerd zijn er klaar voor. Vrijdag krijgen de eerste Zeeuwen een vaccinatie tegen het coronavirus toegediend in de Zeelandhallen in Goes. “Het begint betrekkelijk rustig, maar het zal steeds drukker worden”, zegt projectleider Jan Ducaat van GGD Zeeland. “We kunnen daar geleidelijk naartoe groeien.”


Een deel van de medewerkers in de Zeeuwse ziekenhuizen zijn vorige week al gevaccineerd. In de Zeelandhallen zijn medewerkers van verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en wmo-ondersteuning als eerste aan de beurt. Daarna komt de rest. Er zijn vorige week twaalf zogenaamde priklijnen opgebouwd in de hal naast de hal waar de XL-coronateststraat van GGD Zeeland is. Voorlopig hebben de medewerkers genoeg aan twee van deze lijnen. “We groeien mee met het aantal beschikbare vaccins en de mensen die het krijgen toegediend”, zegt Jan Ducaat. “Omdat alles er nu al staat kunnen we eenvoudig uitbreiden.”

Mensen die een uitnodiging krijgen, kunnen hun auto neerzetten op het parkeerterrein en lopen - in tegenstelling tot de mensen die zich moeten laten testen - naar de priklocatie. “Bij de deur word je ontvangen door een gastvrouw. Zij vragen of je alle benodigdheden bij hebt. Daarna ga je naar één van de lijnen, worden de documenten inhoudelijk beoordeeld en krijg je het vaccin toegediend. Vervolgens moet je een kwartiertje wachten. Daarna mag je gaan.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief