Huisarts Stalland krijgt praktijkondersteuner voor jeugd
Foto:

Huisarts Stalland krijgt praktijkondersteuner voor jeugd

SINT ANNALAND - De huisarts in Sint Annaland krijgt een praktijkondersteuner die zich specifiek bezig zal houden met jeugd. Dat laat wethouder Corniel van Leeuwen weten. Het gaat om een pilot van een half jaar.


Vanaf 1 februari zal er voor een periode van zes maanden een praktijkondersteuner ingezet worden die zich richt op jongeren. In de meeste gevallen gaat het om lichte psychische problemen waarvoor snelle en kortdurende hulp nodig is. Ook voor emotionele problemen of gedragsproblemen kan een praktijkondersteuner direct hulp bieden. Ook bieden ze hulp als een jongere bijvoorbeeld toch op de wachtlijst voor hulp van de GGZ staat. 

Hulpvraag

Volgens de wethouder gaat het om laagdrempelige hulp die bijzonder waardevol kan zijn. “Elders in het land horen we hier positieve geluiden over en om die reden willen we dit ook op Tholen uitproberen. In eerste instantie komt er een praktijkondersteuner jeugd in de huisartsenpraktijk van Sint Annaland. We hebben de huisartsen concreet de vraag gesteld wie mee wilde werken aan de pilot en de huisarts van Sint Annaland was erg enthousiast.” Van Leeuwen geeft aan dat er meer praktijken mee wilde werken, maar dat de gemeente eerst één testlocatie wil. “Bovendien hebben we bijvoorbeeld in Sint Maartensdijk en Oud-Vossemeer de pilot met de buurtpedagogen en met het oog op spreiding is nu gekozen voor Sint Annaland, we willen geen zaken door elkaar laten lopen. De buurtpedagogen zoeken nadrukkelijk de samenwerking met bijvoorbeeld verenigingen op het eiland, de praktijkondersteuner richt zich echt op de jongeren met een hulpvraag.” Na afloop van de pilot volgt een evaluatie. “Wellicht dat het dan in afwachting van landelijke regelgeving en richtlijnen verder op het eiland wordt uitgerold”, zo besluit Van Leeuwen. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief