werk bureau calculator rekenmachine administratie_417130852.jpg
werk bureau calculator rekenmachine administratie_417130852.jpg

Gemeente Tholen scoort goed in financieel onderzoek

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De gemeente Tholen staat er financieel gezien goed voor. Dat blijkt uit onderzoek van BDO die jaarlijks de financiële positie van alle Nederlandse gemeenten op een rijtje zet. Wethouder Peter Hoek is blij met de uitslag voor Tholen. “Waar ontzettend veel gemeente in zwaar weer verkeren, hebben wij het geluk in de groene zone te zitten.”

DOOR VERA DE GEUS

BDO doet jaarlijks onderzoek naar de financiële gezondheid van alle 355 gemeenten. Deze worden beoordeeld op basis van de jaarrekeningen over 2019, met als resultaat een financiële ranking van alle gemeenten, verdeeld naar inwoneraantal. Ook werden de begrotingen voor 2021 geanalyseerd. “Uit de test blijkt dat acht op de tien gemeenten grote tekorten verwachten”, zo zegt wethouder Peter Hoek. “Gemeenten moeten interen, drastische belastingmaatregelen treffen ende lastendruk voor de inwoners neemt toe.”

Groene zone

Hoek zegt zich zorgen te maken over de algehele situatie, maar wat betreft Zeeland in het algemeen en Tholen in het bijzonder, is hij positiever. “Zeeland zit duidelijk aan de goede kant van de streep en ook wij als gemeente Tholen zitten in de groene zone. Dat is fijn om te weten, maar ik zeg dit wel in alle bescheidenheid, want ik besef me terdege dat het met wat tegenslagen ineens kan omslaan.” [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief