Thoolse Justin gaat graag met de bus: ‘Van mij mag het best vaker slecht weer zijn’
Foto:

Thoolse Justin gaat graag met de bus: ‘Van mij mag het best vaker slecht weer zijn’

De bereikbaarheid met de bus speelde zeker mee bij de afweging van Justin van Beusichem om voor een school in Bergen op Zoom te kiezen. “Toen we nog in Oud-Vossemeer woonden, deed mijn broer soms bijna 1,5 uur over een busreis naar zijn school in Halsteren, terwijl je er met de auto 10 minuten over doet! Niet handig. Ik ben blij dat mijn school, het Mollerlyceum, goed per bus te bereiken is.”


Justin woont de ene week bij zijn moeder en stiefvader in Tholen en de andere week bij zijn vader in Sint Annaland. Hij zit in de eerste klas Havo/VWO.

“In de week dat ik bij mijn vader ben, word ik meestal naar school gebracht. Mijn vader moet toch die kant op. Bij mijn moeder pak ik de fiets. Bij slecht weer is de bus een goed alternatief.” In het begin vond Justin het even wennen om gebruik te maken van het openbaar vervoer, maar inmiddels vindt hij het reizen met de bus erg prettig. “De aansluiting van de bussen die vanaf Tholen gaan met de schooltijden is op zich wel oké. Wel pak ik ’s morgens liever een bus eerder, zodat ik ruim op tijd op school ben. Ik vind het niet prettig op de valreep binnen te komen en gelijk door te moeten naar de klas. Ook als ik een bus zou missen of als hij vertraging heeft, kan ik beter de tijd hebben.”

Justin geeft toe dat hij liever met de bus naar school gaat dan met de fiets. “Van mij mag het best vaker slecht weer zijn”, grapt hij.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief