Drie Zeeuwse acts naar Popaanzee Academy
De bandleden van Winson Blue.
De bandleden van Winson Blue.

Drie Zeeuwse acts naar Popaanzee Academy

THOLEN - Popaanzee verwelkomt drie Zeeuwse acts in het Academy-traject van 2021. ‘Een onafhankelijke commissie uit de Zeeuwse popsector selecteerde uit de vijftien aanmeldingen Winson Blue, Max Horák en Dispelled voor een  jaar lang intensieve begeleiding.


Popaanzee is het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek. De deelnemers krijgen masterclasses en stellen een bandplan op. Op basis daarvan wordt iedere act gekoppeld aan een coach uit de Nederlandse muziekindustrie, zoals een muzikant, manager of producer. Daarnaast mogen ze optreden op Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Vestrock en het Zeeland Nazomerfestival. Het traject wordt afgesloten met een clubavond in samenwerking met een van de Zeeuwse poppodia.

Winson Blue

Winson Blue is een gezamenlijk project van zangeres Jaimy Versteeg, producer Loek Maas en bassist Karsten Staargaard. ‘De muziek van Winson Blue is een mix van elektronisch en organische klanken en invloeden uit het verleden en het heden, die op een heerlijke manier samenkomen’, aldus Popaanzee. ‘Moderne songwriting en composities gecombineerd met aanstekelijke vocals, rijke gitaargeluiden én begeleid door heerlijke harmonieën. Binnenkort verwacht Winson Blue een aantal prachtige nieuwe nummers uit te brengen.’

Max Horák

Explosief, energiek en pakkend. Dat kun je verwachten tijdens het luisteren naar Max Horák. Euforische gitaarnoten, een rauwe stem en melodieën die voor de rest van de week niet meer uit je hoofd gaan.’ Deze ingrediënten zijn de basis voor de gitaarpop van de 21-jarige Max Horák. Inspiratie haalt hij voornamelijk uit het dagelijks leven. Max Horák komt oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen en studeert nu gitaar aan het conservatorium van Rotterdam. Zijn eerste single ’Find Another’ verschijnt in februari en is onderdeel van zijn debuut-ep ‘Friday Night’. 

Dispelled

Dispelled is een driekoppige metalband uit Zierikzee met Marck Blom op gitaar en lead vocals, Wilco van der Nat op bas en backing vocals en Jesse de Lange op drums. ‘De muziek wordt beïnvloed door groovemetal uit de jaren ‘90 met moderne invloeden zoals: Gojira, Betzefer, Avatar en Lamb of god.’ Dispelled heeft in 2020 hun eerste album ‘The Box’ uitgebracht. In datzelfde jaar stonden ze in de halve finale van het Nederlandse metalbattle en wonnen de finale van bandwedstrijd Spectra. Momenteel werkt de band aan hun tweede studioalbum.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief