Afbeelding

Ruud Muijt: ‘Vrijwilligerswerk heb ik meegekregen uit mijn opvoeding’

Door: Vera de Geus Algemeen


Het heeft lang geduurd, maar het zit er dan toch echt aan te komen: Medio september hoopt speeltuin Buutvrij zijn poorten te kunnen openen. Ruud Muijt van speeltuinvereniging Buutvrij zet zich al jaren met hart en ziel in voor de realisatie van de speeltuin.

”Als vader van 3 jonge kinderen kijk ik regelmatig terug op mijn eigen jeugd. Het buitenspelen, in bomen klimmen en vissen in de vijver vlakbij huis; tegenwoordig is dit niet meer zo vanzelfsprekend. Ik zie dat kinderen tegenwoordig meer binnen zijn, bezig zijn met gamen en hun telefoon. Hierdoor is er meer eenzaamheid. Ze lijken te vergeten dat er meer is. Je gunt het kinderen om zich, net als ons vroeger, zo te kunnen ontwikkelen en vriendjes te maken.

Vanuit zijn christelijke achtergrond is Ruud gewend om vrijwilligerswerk te doen. “Binnen kerken wordt er veel vrijwilligerswerk gedaan. Ik heb het ook meegekregen in mijn opvoeding. Naast mijn vrijwilligerswerk voor de speeltuin, ben ik ook als vrijwilliger betrokken bij het onderhoud en beheer van de kerk. Ook ben ik raadslid bij de SGP en vrijwilliger bij de provincie Zeeland voor onderhoud van de fietsknooppunten in de gemeente Tholen.” Natuurlijk heeft het ook wel eens tegen gezeten. “Maar we weten elkaar steeds weer te motiveren om door te gaan. Zo kunnen we succesmomenten bereiken die ons weer energie en enthousiasme geven.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief