Zeeland heeft minstebuurtapp-gebruikers

Zeeland heeft minstebuurtapp-gebruikers

THOLEN - Van alle Zeeuwen gebruikt 20,4% momenteel een buurtapp. Het is daarmee de provincie met het laagste buurtapp-gebruik. Van de gehele Nederlandse bevolking heeft 35,6% een buurtapp in gebruik. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar het gebruik van buurtapps door Motivaction in opdracht van VPNGids.nl.


Ergernis bij 1 op de 3 buurtapp-gebruikers: Niet iedereen ervaart een buurtapp als een succes. Zo ergert 31,1% van de Zeeuwse gebruikers zich wel eens aan berichten van hun buren. Op landelijk niveau is het percentage dat geïrriteerd raakt een stuk hoger: 40,4%. 22,6% van de Zeeuwen ziet zelfs wel eens burenruzies in hun app ontstaan. Zuid-Hollanders blijken de kortste lontjes te hebben, 26,6% van de gebruikers wel eens een digitale burenruzie mee. Noord-Holland (25,6%) en Drenthe (23,4%) wordt regelmatig ruzie gemaakt in de buurtapp.

Misdaad
Misdaad voorkomen of opgelost dankzij buurtapp: Toch blijkt het gebruik van buurtapps nuttig. Eén op de drie Nederlandse buurtapp-gebruikers heeft wel eens meegemaakt dat een misdaad voorkomen of opgelost werd met behulp van de buurtapp (34,2%). Bovendien hangt een afname in inbraken in de periode van 2015 en 2019 samen met het gebruik van buurtpreventiegroepen.
Met name in gemeenten waar een sterke afname in de inbraakcijfers werd gemeten per 10.000 inwoners worden veel buurtpreventiegroepen gebruikt. In die gemeenten worden namelijk relatief gezien twee keer zoveel buurtpreventiegroepen gebruikt als in andere gemeenten.

Meer regionale cijfers over buurtapp-gebruik zijn te vinden op https://www.vpngids.nl/privacy/apps/buurtpreventie/

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief