Afbeelding

Speeltuin De Speelkrael weer een stapje dichterbij

Door: Vera de Geus Algemeen

SCHERPENISSE - De gemeente Tholen is met speeltuinvereniging De Speelkrael in Scherpenisse een overeenkomst aangegaan voor het gebruik van de locatie aan de Beatrixlaan en Scaldisstraat voor het realiseren van een groene leer-, natuur-, speel-, en ontmoetingsplaats voor kinderen en dorpsbewoners. Maandag 15 februari is deze overeenkomst ondertekend door Sandrina Dorst-van de Vreede van de Speelkrael en Karin Bommelijn van de gemeente Tholen.

 
In 2018 heeft een aantal inwoners van Scherpenisse zich georganiseerd en contact gezocht met de gemeente om de huidige speelplek aan de Beatrixlaan aan te pakken. Hieruit is de oprichting van speeltuinvereniging De Speelkrael voortgekomen. Het college van burgemeester en wethouders heeft in 2019 een bedrag van ruim 26000 euro toegezegd aan de speeltuinvereniging. Door deze toezegging was het mogelijk een subsidieaanvraag bij de provincie in te dienen. Hiermee werd het bedrag dat de gemeente had toegezegd, verdubbeld. Daarnaast organiseerde de speeltuinvereniging verschillende acties en collectes en werd actief naar sponsors gezocht. Ook werd verschillende keren een geldbedrag ontvangen door het aanschrijven van fondsen waaronder in februari 2021 de ANWB-prijs van € 10.000,- voor het beste maatschappelijke project van Zeeland. Het streefbedrag voor de eerste fase is hiermee bereikt.

Prachtig voorbeeld

Wethouder Corniel is blij met het initiatief ván en de samenwerking mét de vrijwilligers van De Speelkrael: “De totstandkoming van speeltuinvereniging De Speelkrael is een prachtig voorbeeld van een initiatief vanuit de samenleving. De gemeente heeft ondersteund waar nodig, maar wat een werk is er verzet door de vrijwilligers! Wanneer alles volgens plan verloopt, is Scherpenisse dit jaar een mooie speeltuin rijker. Ik wens De Speelkrael veel succes met de uitvoering en natuurlijk blijven we hierbij betrokken”, aldus de wethouder.

Zorgloket De Zorgkrael

Zorgloket De Zorgkrael is onderdeel van De Speelkrael. Voor kleine hulpvragen kunnen Scherpenissenaren een beroep doen op De Zorgkrael. De vrijwilligers bieden onder andere een luisterend oor en een helpende hand aan inwoners; wanneer dit nodig is, doen ze bijvoorbeeld een boodschap voor mensen die dat zelf niet meer kunnen of halen ze medicijnen op. Als de speeltuin gerealiseerd is, dit is naar verwachting in het najaar van 2021, zal op die locatie ook spreekuur gehouden worden door De Zorgkrael.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief