Bastiaan de Vrieze (links) op de skeelerbaan.
Bastiaan de Vrieze (links) op de skeelerbaan. Foto: Corina de Vrieze

Fit en strak de zomer in? Kom skeeleren!

Sport en vereniging

THOLEN - Bastiaan de Vrieze (9) is gek op skeeleren. Hij zit dan ook “op skeeleren” bij Schaats- en Skeelerclub De Poel. Bastiaan is niet de enige “de Vrieze” die skeelert; grote zus Roos, mama Corina, papa Marc, oom Vincent en oma Conny skeeleren en schaatsen ook allemaal. Zodoende rijdt Bastiaan al van kleins af aan op wieltjes rond. “Skeeleren is vet cool”, aldus Bastiaan die het wel raar vindt dat hij bij een toertochtje nogal eens mensen tegen komt die zonder helm skeeleren (“dat is echt stom”). En die niet kunnen remmen (“maar dan leer je dat toch gewoon?!”).

Bastiaan is sinds 29 maart weer twee keer per week te vinden op de skeelerbaan. Afgelopen winter heeft hij gelukkig ook kunnen schaatsen maar vorige zomer mochten er door Corona geen (jeugd-)wedstrijden en toertochten gereden worden. Hopelijk mag dat dit jaar weer wel.
“Roos heeft met papa en oma met de club een keer helemaal rond het Veerse Meer geskeelerd; dat wil ik ook zo graag een keer doen! En ik wil ook weer naar wedstrijden want dan krijg ik een medaille. Ik wil dit jaar ook in het buitenland wedstrijden gaan doen want mijn vriendje Dani (ook 9) heeft al een Belgische medaille. Hij kreeg daar zelfs prijzengeld!” Door Corona hebben vorig jaar erg veel mensen skeelers (skates) aangeschaft. En toen er een paar weken geleden natuurijs was heeft ook iedereen genoten van het schaatsen. Dat ging zo lekker dat veel mensen nu snellere skeelers willen.

Verbruik calorieën
Op goede skeelers over het asfalt suizen is inderdaad heerlijk. Skeeleren is één van de sporten waarbij je de meeste calorieën per uur verbruikt, je strakke buik-, bil- en beenspieren krijgt en die de gewrichten het minst belasten. Maar zorg dan wel dat je veilig op weg kunt door les te nemen.

Met Bastiaan skeeleren!
SSC de Poel traint sinds 29 maart weer elke maandagavond en woensdagavond (18.45-20.00 uur) op de skeelerbaan naast de John Lennonlaan in Goes. Wil jij ook beter leren skeeleren zodat je veilig tochtjes kunt rijden en kunt leren skeeleren zonder blessures? Kom dan een keertje met ons en met Bastiaan meedoen! Mocht je nog geen skeelers hebben dan hebben wij leenskeelers en helmen. Alle niveaus en leeftijden trainen tegelijk; uw (klein-)kinderen of jouw papa, mama, oma en opa mogen dus ook meedoen. Of je nou jong bent of oud, beginner bent of je flitst al regelmatig door de polder; na verloop van tijd kan iedereen op een veilige manier mee met een toertocht door Zeeland of daarbuiten!

Aanmelden
Kom een keertje bij ons langs op de skeelerbaan . Een paar keer gratis met ons meedoen mag ook, in verband met Corona wel even aanmelden op sscdepoel@hotmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief