<p>Lavita Marengo met hondje Tippie.&nbsp;</p>

Lavita Marengo met hondje Tippie. 

(Foto: Jacoline de Boer )

Lente op de zorgboerderij in Stalland

De 17-jarige Lavita Marengo is vier dagen per week bij de zorgboerderij in Sint-Annaland te vinden. Ze geniet van de taken die ze daar heeft en dan met name het zorgen voor de dieren. 


“Ik kon op school niet aarden en kom al tweeënhalfjaar naar de dagbesteding toe. Ik vind het hier erg fijn. Op zaterdag heb ik inmiddels zelfs al een soort van stage begeleidende rol, dat vind ik erg leuk om te doen”, vertelt Lavita.

Lavita heeft verschillende taken waaronder het uitmesten van de stallen maar er is één ding wat ze het echt het leukste vindt om te doen. Lavita legt uit: ”Naast het werken aan mijn leerdoelen, heb ik de vaste taak om de paarden te voeren”. En dat is toch echt nog een knap lastige taak met negen paarden die allemaal tegelijk willen eten, maar Lavita draait er haar hand niet meer voor om.

Lavita vertelt: “Het voeren van de paarden doe je alleen en als je dan die paarden netjes naast elkaar ziet staan dan denk ik, dat heb ik toch mooi voor elkaar.” Met de ezels heeft Lavita niet zoveel maar ook daar doet ze haar dingetje mocht het nodig zijn. Verder rijdt ze ook paard op de zorgboerderij. “Iedere deelnemer die wil kan paardrijlessen volgen. Ik dus ook. Je leert er veel van, dat is echt wel fijn. Het samenwerken is ook erg leuk en gezellig en je wordt helemaal vrijgelaten om je eigen ding te doen, ook dat vind ik erg fijn”, aldus Lavita. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief