<p>Sanne van Riet samen met deelnemer Daniël.&nbsp;</p>

Sanne van Riet samen met deelnemer Daniël. 

(Foto: jacoline de Boer )

Sanne van Riet van EQuiMio: ‘Ik ben hier opgegroeid’

Nu de lente in aantocht is en het weer ook beter lijkt te worden, is het voor de deelnemers en vrijwilligers nog beter te vertoeven bij zorgboerderij EQuiMio in Sint-Annaland. EQuiMio biedt onder andere (individuele) dagbesteding aan jeugd en volwassenen. Sanne van Riet is de dochter van eigenaresse Eefke Bastianen en iedere dag op de zorgboerderij te vinden.


De 17-jarige Sanne volgt de hbo-opleiding pedagogiek, een studie die haar op het lijf is geschreven. Buiten haar studie helpt Sanne haar moeder met dagelijkse gang van zaken op de zorgboerderij. Bij EQuiMio lopen er op het moment negen paarden, twee ezels, drie honden en vier katten rond. Allemaal dieren die het gewend zijn om mensen te ondersteunen. De zorgboerderij heeft circa 70 deelnemers per week en krijgt ondersteuning van een aantal pedagogisch medewerkers en een tweetal vrijwilligers.

Sanne vertelt: “Ik leef al heel mijn leven op en rond de zorgboerderij. Je ziet hier kinderen en net zo goed volwassenen binnenkomen met een glimlach op hun gezicht. Als ze dan aan het einde van de dag naar huis gaan met een nog grotere glimlach op hun gezicht, ja dat is het mooiste wat er is. Ook al gaat het bij sommigen thuis wat minder goed, je doet je best om het altijd leuker en beter te maken, zodat ze meer veerkracht hebben in hun dagelijkse leven.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief