Voorlezen aan je baby
Voorlezen aan je baby Foto: Bibliotheek Oosterschelde

Nieuwe voorleesconsulenten Bibliotheek Oosterschelde

Algemeen

THOLEN - Per april starten er bij Bibliotheek Oosterschelde twee nieuwe voorleesconsulenten: in Tholen en in Goes. Met het landelijke programma ‘BoekStart in de Kinderopvang’ wil de Bibliotheek lezen en taalontwikkeling bevorderen bij jonge kinderen, door een samenwerking met kinderopvangorganisaties en scholen. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Tholen en Goes, die vanuit het Onderwijsachterstandenbeleid middelen vrij maken.

Tholen

In Tholen zijn alle kinderopvanglocaties en peutergroepen betrokken bij de samenwerking met de Bibliotheek.

Daarnaast is de voorleesconsulent in Tholen gekoppeld aan 18 basisscholen om samen met de leerkrachten van de onderbouw meer aandacht te vestigen op voorlezen en leesbevordering.

Zo wordt gezorgd voor een doorgaande lijn tussen kinderopvang en de eerste groepen van de basisschool.

Goes

Net als in Tholen, start ook in Goes een voorleesconsulent op twee kinderopvanglocaties en drie basisscholen in de Goese Polder.

De komst van een voorleesconsulent is een mooie aanvulling op de huidige aanpak met een leesconsulent in de basisscholen.

De voorleesconsulent organiseert laagdrempelige activiteiten, gericht op jonge kinderen en het gezin. Er wordt voorgelezen, geknutseld of muziek gemaakt. Voorlopig zijn deze activiteiten nog digitaal te volgen. Kijk in de agenda op onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl voor alle geplande activiteiten.

Digitaal Kenniscafé

Speciaal voor pedagogische medewerkers en leerkrachten van de onderbouw organiseert Bibliotheek Oosterschelde een digitaal Kenniscafé. Dit is ter ere van de start van de nieuwe samenwerking met de voorleesconsulenten. Het thema is ‘Poëzie voor peuters en kleuters’ met prijswinnende kinderboekenauteurs Hans en Monique Hagen.

Deze digitale activiteit vindt plaats op donderdag 15 april van 20.00-21.15 uur en is gratis. Meer informatie en aanmelden via de agenda op onze website: www.bibliotheekoosterschelde.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief