Foto: Iman Fase

Voorzitter NOAD’67: ‘Vrouwen- en meidenteams geven iets extra’s aan de voetbalvereniging’

THOLEN - De Oranje Leeuwinnen worden steeds populairder en jaar op jaar gaan meer meiden en vrouwen in clubverband voetballen. In het seizoen 2019/2020 groeide het aantal vrouwelijke KNVB-leden met bijna één procent, het jaar ervoor was dat zelfs 1,64 procent. Daarmee telt ons land inmiddels 162.471 vrouwelijke KNVB-leden. Ook op Tholen wint dames- en meisjesvoetbal terrein. We spraken met de voorzitter, de trainster van het meidenelftal en een fanatieke speelster van NOAD’67.


Jaap van Oudenaarde (56) is voorzitter van NOAD’67 in Flupland. Acht jaar lang was hij trainer en coach van een meisjeselftal. “Als voorzitter ben ik blij met ieder team, maar vrouwen- en meidenteams geven iets extra’s aan de voetbalvereniging.”

Zelf ging Jaap op 15-jarige leeftijd voetballen. Na 33 jaar gevoetbald te hebben, hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen en werd voorzitter. “Ik probeer zoveel mogelijk trainingen en wedstrijden van mijn eigen vereniging te volgen. Inclusief de 3e helft, want het sociale aspect is in mijn ogen het belangrijkste van een vereniging. NOAD’67 heeft op dit moment één meisjesteam. “Een team van 12 zeer enthousiaste meiden tissen de 10 en 14. In totaal zijn er 21 meiden actief binnen de club. In het verleden hebben we ook een vrouwenteam gehad, hopelijk krijgen we die in de toekomst weer. We zoeken in ieder geval actief naar meiden om bij ons te komen voetballen. Meestal sluiten ze aan, omdat vriendinnetjes ook voetballen”, vertelt hij. 

“Dat is meestal niet afhankelijk van een Nederlands Elftal, hoor. Maar er spelen bij ons ook heus wel meiden die zich graag spiegelen aan bijvoorbeeld Lieke Martens. Het is heel mooi dat de Oranje Leeuwinnen internationaal zo goed presteren. Daarnaast zou het ook mooi zijn als de Eredivisie bij de vrouwen groter en sterker wordt. Nu ook Feyenoord met een vrouwenteam aan de competitie mee gaat doen, geeft dat ook weer extra aandacht.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief