Foto:

VVD: ‘Herstel snel het strandje bij Smerdiek’

SINT MAARTENSDIJK - De VVD wil dat het strandje bij Sint Maartensdijk wordt hersteld, zodat zwemliefhebbers komend zwemseizoen kunnen zwemmen. Zwembad de Haestinge is namelijk vanwege renovatie gesloten. "Het strandje tussen Smerdiek en Gorishoek voldeed in het verleden prima, maar door technische problemen is dat niet meer het geval", aldus Anco Fase van de VVD.


DOOR VERA DE GEUS

De VVD'er wil dat het Thools college serieus onderzoekt of het mogelijk is om de kering van het strandje bij Sint Maartensdijk terug in een dermate technische staat te brengen dat er weer gezwommen kan worden. "We willen dat het weer werkt zoals het ooit bedoeld was. Dan kan het strandje dit voorjaar en zomer dienen als een goed alternatief voor zwembad Haestinge dat dit seizoen gesloten is."

Kinderen

De VVD'er zegt verder: "Zo kunnen de inwoners, toeristen maar vooral kinderen uit Sint Maartensdijk en omstreken toch op een veilige manier veel zwemplezier hebben. Naast de vraag van inwoners zou het college bijvoorbeeld ook de Dorpstafel, campings en aangelegen horeca kunnen betrekken bij dit onderzoek om draagvlak te vergroten en eventueel middelen te vinden", oppert hij.

n

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief