Afbeelding
Foto: Picasa

Tholen viert (iets anders) Koningsdag 2021!

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Koningsdag 2021. Helaas zijn er geen mogelijkheden om evenementen te organiseren. Tholen STAD heeft daarom besloten om enkele activiteiten online te organiseren. 

Alle leerlingen van de Thoolse basisscholen kregen eerder via school een folder mee, met daarop de activiteiten gemeld die op Koningsdag plaats vinden. Hierop staan ook wat suggesties die je alleen of samen met je vriendjes en/of ouders kunt doen.

Oranjejacht

Ook is er vandaag een heuse Oranje/Berenjacht in Tholen. Vorig jaar, net na de eerste Coronaperikelen, was er een berenjacht in Nederland. Iedereen die dit wilde kon een beer voor het raam plaatsen en kinderen konden deze opsporen en ”verzamelen”. Dit bleek een schot in de roos, vele kinderen vonden dit geweldig. Nu hebben wij van de STAD het initiatief genomen om een Oranjejacht te houden.

Mensen in Tholen worden opgeroepen om in de periode van 26 april t/m 7 mei een oranje artikel voor het raam te plaatsen. Dat mag een beer zijn of iets anders, een oranje creatieve uiting vinden wij natuurlijk helemaal geweldig!

Inmiddels zijn de eerste reacties al binnen en lijkt het een leuke activiteit te gaan worden voor de Koningsdag maar ook voor de dagen van de Meivakantie!

Aanmelden met alleen de straatnaam kan op info@stichtingstadtholen.nl. Wij kunnen dan via Facebook een lijst met straten melden, waar zeker iets te vinden is van de Oranjejacht.

Fietsen versieren en reveille

Daarnaast worden de kinderen uitgenodigd om hun fiets te versieren en daar een foto van sturen naar info@stichtingstadtholen.nl of te plaatsen op onze Facebookpagina.

Uiteraard is er ’s ochtends weer de Reveille verzorgd door de muzikanten van Concordia. In tegenstelling tot andere jaren wordt deze niet geblazen vanaf de molen in het Bosje, maar vanaf het nieuwe gebouw de Kruittoren. De eigenaren van het Torentje waren meteen enthousiast voor dit idee en stelde de toren voor deze activiteit ter beschikking.

Letterpuzzeltocht voor het hele gezin

Tot slot is er nog een activiteit op Koningsdag voor het hele gezin.

Er wordt een letterpuzzeltocht uitgezet in de binnenstad en rond het Terreplein. In de etalages/ramen worden grote letters geplakt. En als je de letters verzameld hebt kun je hiermee een zin vormen. Deze Koningsdagzin kun je inzenden naar ons emailadres info@stichtingstadtholen.nl. Uit de inzendingen worden de prijswinnaars getrokken.

Voor de meest creatieve inzending is ook nog een orginaliteitsprijs! Dus maak een mooie tekening, filmpje, foto, knutselwerk oid. En zend het naar Stichting STAD.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief