Afbeelding
Foto: Rien Burgers

Keurmerk Blauwe Vlag voor haven Stavenisse

Door: Vera de Geus Algemeen

STAVENISSE - De haven van Stavenisse heeft het Keurmerk Blauwe Vlag ontvangen. In het kader daarvan werd vrijdag deze vlag dan ook letterlijk gehesen door burgemeester Marleen Sijbers, directeur van de stichting KMVK Erik van Dijk en havenmeester/voorzitter SWS Wilbert van den Berge.

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse criteria voldoen.

Voor jachthavens betekent dat dat het water en de kades zijn schoon zijn, dat er voldoende goede hygiënische sanitaire voorzieningen zijn en dat er een gescheiden afvalinzamelingssysteem is. Liefst ook voor bilgewater. Afvalwaterlozingen van afvalwater van boten en havenvoorzieningen in het water van de haven moeten verboden zijn en tevens moeten er reddings- en blusmaterialen aanwezig zijn evenals een havenreglement met gedragscodes voor de bezoekers. Ook moet er informatie beschikbaar zijn over hoe om te gaan met natuur en milieu.

In Nederland waren er in 2020 128 jachthavens met een Blauwe Vlag. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief