Afbeelding
Foto: Shutterstock

Student wil onderzoeken of er hittestress is in Sint-Annaland

Door: Vera de Geus Algemeen

SINT-ANNALAND - Een student van de Hogeschool Zeeland doet onderzoek naar hittestress in Sint-Annaland. Daarvoor worden inwoners van het eiland gevraagd mee te werken.

“Vanwege het opwarmen van de aarde, zullen temperaturen in onze omgeving geleidelijk aan gaan stijgen. De uitdaging is hoe we ervoor zorgen dat onze omgeving aangenaam blijft om in te wonen. Door stijgende temperaturen kunnen mensen namelijk ‘hittestress’ ervaren. Hittestress is de verzamelnaam van alle negatieve effecten die hitte voor mensen met zich meebrengt, zoals uitdroging, oververhitting enzovoort”, zo legt de gemeente uit. 

De gemeente Tholen onderzoekt wat ze kan doen tegen hitte. Daarom is een enquête opgesteld. Deze heeft als focus de kern Sint-Annaland. Uit het onderzoek volgt een stappenplan dat ook voor andere dorpen in Zeeland (en dus Tholen) toepasbaar moet zijn. De enquête is anoniem in te vullen, resultaten worden in juni via de website van de gemeente gepubliceerd. De enquête zal tot en met woensdag 19 mei beschikbaar zijn via https://forms.office.com/r/u446FXis1L  en de gemeentelijke mediakanalen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief