Tim en Dorus uit groep 7 brengen het hooi naar de composthoop.
Tim en Dorus uit groep 7 brengen het hooi naar de composthoop. Foto: Bettina van ingen

Bovenbouw van de Kraal zet zich in voor meer biodiversiteit op Schor Alteklein

Sport en vereniging

THOLEN - Donderdag 20 mei heeft de bovenbouw van Montessorischool de Kraal op uitnodiging van de Natuurouderwerkgroep Tholen een natuuractiviteit gehad. Deze bestond uit een interessante les over biodiversiteit en het hooien van het pas gemaaide gras op het schor. Dit allemaal onder leiding van Renée Bijl en George Koenders.

Onze klas had een natuuruitje bij ‘Schor Alteklein’. In twee groepjes gingen we op pad voor les over biodiversiteit en een actie om het schor te hooien.
We kregen door Renée uitgelegd wat biodiversiteit betekent: ‘leven van verschillende soorten’. We kregen allemaal spulletjes te zien en moesten op een antwoordenblad invullen wat we dachten van wat voor dier dit een spoor was.
Zo was er een paar vogelschedeltjes, die van een Ekster of een Specht waren geweest. Het was namelijk nog best lastig!
Ook leerden we wat een voedselketen en een voedselweb is. Door middel van een mooie plaat met daarop allemaal dieren in een bos. Daarna moesten we zelf een eigen voedselketen bedenken.

Na deze les gingen we op pad in het schor. We moesten heel stil lopen en goed kijken en luisteren wat we zagen en hoorden en dat turven op een lijst. Zo bekeken we de biodiversiteit van het schor.

Na een pauze op een open plek was het tijd voor de andere opdracht; het hooien. We gingen het gemaaide gras bij elkaar harken en legden het bij elkaar neer op een grote hooistapel. Hierbij moesten we goed op letten dat we niet op de orchideeën gingen staan. Want daar deden we dit nu juist allemaal voor! Door het maaien en hooien van precies de juiste plekken in het schor krijgt dit plantje de kans om te groeien! We gaan over een paar weken eens kijken hoe dat eruit ziet.

Het was een geslaagde ochtend!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief