Volle e-waste containers
Volle e-waste containers Foto: Sander van Daalen

Thoolse scholieren gaan de strijd aan met elektronisch afval

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Tien Zeeuwse basisscholen uit de gemeenten Goes, Kapelle, Reimerswaal, Borsele, Noord-Beveland en Tholen doen vanaf deze week tot en met 24 juni mee met de E-waste Race. Het team uit Tholen bestaat uit CNS De Regenboog uit Tholen en OBS De Eevliet uit Poortvliet. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van een deelnemende school? Dan kunt u tot en met 24 juni gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website www.ewasterace.nl. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje.

Elektronisch afval

Elektronisch afval is bijvoorbeeld een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook oude of kapotte kabels en adapters. Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald.

O.L.A.Z.

De race is een initiatief van het O.L.A.Z., een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering, in samenwerking met het ZRD. Uw afval daar doe we wat mee. Daar maken we weer grondstoffen van. Kijk voor meer duurzame suggesties op:  www.iedereendoetwat.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief