Foto: Pixabay

Mondkapjes mogen af en thuiswerkadvies wordt versoepeld

THOLEN – De mondkapjesplicht vervalt vanaf volgende week zaterdag. Daarnaast verdwijnt ook gedeeltelijk de thuiswerkplicht. Dat meldt de NOS op basis van bronnen uit Den Haag.


De mondkapjes verdwijnen niet helemaal uit het straatbeeld. Het blijft noodzakelijk als de anderhalve meter afstand niet kan worden nageleefd. In het openbaar vervoer blijft het daarom waarschijnlijk verplicht een masker te dragen over de neus en de mond. Het Outbreak Management Team komt nog met een advies over de mondkapjesplicht in supermarkten. Daarover wordt vrijdag een definitief besluit genomen. 

Na 1,5 jaar mogen mensen ook weer naar kantoor. Wel geldt daarbij de anderhalve meter-regel. Wie die afstand niet kan waarborgen, krijgt het advies om thuis te blijven werken. Daarnaast dient iedereen met nog corona-achtige klachten, zoals niesen en keelpijn nog steeds thuis te blijven. 

Minister Hugo de Jonge is tevreden met de snel dalende coronabesmettingen. Daarom hoopt hij vrijdag de stap te nemen om Nederland van verder van het slot te halen. Vanaf 26 juni mogen mensen thuis acht bezoekers tegelijk ontvangen en restaurants mogen meer klanten verwelkomen. Vrijdag volgt een nieuwe persconferentie over de maatregelen van premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief