Weerbericht Tholen: ‘Zware onweersbuien kunnen na bloedhete donderdag voor overlast zorgen’

THOLEN - Zware onweersbuien kunnen vanavond én in de nacht naar vrijdag voor overlast zorgen. Dat meldt Weeronline.nl. Bij deze buien is er kans op veel bliksem, windstoten en veel regen. Ook vrijdag kunnen fikse onweersbuien ontstaan.


Het zomerweer van deze week bereikt vandaag een hoogtepunt met veel ruimte voor de zon en in het hele land tropische temperaturen tussen 30 en 35 graden. Maar vanavond neemt vanuit het zuiden de kans op onweersbuien geleidelijk toe. Vooral laat op de avond en in de nacht naar vrijdag kunnen vanuit België zware buien ons land binnentrekken. Hierbij is veel bliksem mogelijk, lokaal ook zware windstoten en hagel. Zeer plaatselijk kunnen de windstoten nog een stuk forser uitpakken. Bij de onweersbuien valt ook veel regen in korte tijd. Daardoor is kans op wateroverlast. 

Bovendien kan het door de regen glad worden op de weg. Het is namelijk lange tijd droog geweest, waardoor vuil en olie zich op het wegdek hebben opgehoopt. Bij regen vormt dit een gladde zeepachtige laag op het asfalt. Waarschijnlijk komen de meeste buien pas na de EK-wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal. “Wel raden we aan vanavond ook tijdens de wedstrijd goed de radar en het weerbericht in de gaten te houden. Zeker als je geconcentreerd naar de wedstrijd zit te kijken, kan een onweersbui je verrassen”, aldus Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline. 

Weekend

De onweersbuien trekken waarschijnlijk vrijdagochtend naar het noorden weg, maar daarmee is de onweersdreiging nog niet geweken. Vrijdag wordt een broeierige dag met 25 tot 30 graden en een hoge luchtvochtigheid. Daardoor kunnen vrijdagmiddag en -avond nieuwe onweersbuien ontstaan. Dit kunnen fikse buien zijn met hagel, zware windstoten en veel regen. Zaterdag blijft het op de meeste plaatsen droog en is het ook koeler met 17-25 graden. Zondag kan het opnieuw flink heet worden met kans zware onweersbuien.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief