Afbeelding
Foto: © Remko Vermunt

(Eind)redacteur Vera de Geus: ‘Er zijn zoveel Tholenaren die zich inzetten voor geweldige initiatieven of die een bijzonder verhaal hebben.’

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De week van 1 tot en met 7 juli is uitgeroepen tot de week van de huis-aan-huiskrant. Het is namelijk best bijzonder te noemen dat je iedere week een gratis krant in de bus krijgt met daarin nieuws, interviews en reportages uit jouw gemeente. Toch heeft de branche het zwaar, maar we werken hard om iedere week en gratis Bode op je mat te laten vallen. In drie portretten laten we een paar van de gezichten achter de Thoolse Bode zien. Als tweede het woord aan (eind)redacteur Vera de Geus (37). Ze werkt al ruim vijftien jaar als redacteur voor Uitgeverij de Bode. Ze is onder andere verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van de Thoolse Bode en de nieuwswebsite. 

De huis-aan-huiskrant heeft snel het imago een beetje oubollig te zijn. Maar met de Thoolse Bode probeert Vera en haar team correspondenten en fotografen dat beeld van zich af te schudden. “Ik geef het eerlijk toe: toen ik vijftien jaar geleden de HBO-opleiding Journalistiek voltooide, was werken voor een huis-aan-huis-blad niet mijn droombaan. Waar ik dacht bij het lokale suffertje terecht te komen, kwam ik binnen bij een bedrijf waar je, juist door het kleine team en de beperkte middelen, in no time alle facetten van de journalistiek leert kennen. Het bleek een leuke, maar ook veeleisende baan. Neem bijvoorbeeld de deadline. Die zorgt ervoor dat ik iedere maandag om 5.10 uur achter de laptop zit, om de laatste hand te leggen aan de editie van die week. Gelukkig is de waardering van interviewkandidaten wanneer je hun verhaal goed verwoordt, enorm groot. Er zijn zoveel Tholenaren die zich inzetten voor geweldige initiatieven, of die een bijzonder verhaal hebben. Die mensen leren kennen en hun verhaal mogen schrijven, is wat de lokale journalistiek zo leuk maakt. Daar doe je het voor, evenals voor al die lezers die wekelijks uitkijken naar hun gratis krant. Wanneer ik de nieuwste Thoolse Bode in handen krijg, zorgt dat voor een moment van trots. Maar niet te lang, want de volgende Bode moet weer in de steigers!” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief